İşadamı Koray Kıraç, 1 Kasım 2015 tarihinde tekrarlanacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için aday adaylığını açıkladı.

1 Kasım 2015’te tekrarlanacak olan seçimlerde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili için aday adaylını açılayarak, ‘bende varım’ diyen Koray Kıraç, 26. Dönem milletvekili aday adaylığı için AK Parti’ye resmi başvurusunu yaptı.

AK Parti’nin Şekerdere Bulvarı üzerindeki il binasına gelen Kıraç, evraklarını İl Başkan Yardımcısı Av. Fırat Görgel’e teslim etti. Kendisine destek verenlerin hazır bulunduğu salonda bir konuşma yapan Kıraç şunları ifade etti:

“ Öncelikle bu özel günde beni yalnız bırakmayan bütün dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemiz son zamanda sıkıntılı günler geçiriyor. Bu sıkıntılı günlerde daha vakur ve dik bir duruşla, bunlara boyun eğmediğimizi güçlü bir Türkiye için AK Partiyle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bilindiği üzere bu seçim erken seçimden ziyade tekrarlanan bir seçim oluyor. Aday adaylığı başvurusu için son gün olması sebebiyle başvurumuzu yaptık. Şunun kesinlikle bilinmesini isterim, bizler kimsenin yerine geçmek için değil, bu harekete canlılık ve heyecan katmak için bu mücadelenin içerisine girmiş bulunuyoruz. Bilindiği üzere 7 Haziran’da yapılan seçimlerde partimiz yüzde 41 gibi bir oy aldı ve tek başına iktidar olamadı. Ülkemiz ciddi manada sıkıntıya düşmüş durumda. Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun bütün çabalarına rağmen koalisyon görüşmelerinden hükümet çıkmadı. Bunun üzerine 1 Kasım’da seçimin tekrarlanma kararı alındı. Güçlü Türkiye için, 2023 hedefine ve 2071 hedefine ulaşmak için bu seçimden iktidar olarak çıkmak zorundayız.”

Aday adaylığı başvurusu için belirlenen son günde müracaatını yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Koray Kıraç, “ AK Parti’nin davası isimler ve şahıslar üzerinde yürüyen bir dava değil. AK Partinin davası Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durması üzerine olan ilkeler uğruna hareket eden bir davamız var. Bizler bu dava için hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Türkiye’nin, Ortadoğu’nun son kalesi ve sigortası olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kıraç, “ Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durarak güçlü bir ülke olmaması demek Ortadoğu’nun düşmesi demek. Bizlerin bu bilinçle hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. AK Parti’de adaylığın olup olmaması bir noktaya kadar. Önemli olan bu mücadelenin içerisinde hep birlikte, tabandan – tavana kadar hep beraber çalışarak iktidar olmayız. Biraz öncede ifade ettiğim gibi bu Ahmet, Mehmet meselesi değil, bu Türkiye meselesi, bu ezilenlerin meselesi.  Bizler ülkemizin istikrarını devam etmesi için ve güçlü Türkiye olarak yolumuza devam etmek için her zaman çalışacağız” diye konuşmasını tamamladı.


Editör: Haber Merkezi