Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş İl Teşkilatı bayramlaşma töreninde; MHP’nin Suriye tezkeresine neden destek verdiği konusunda değerlendirmede bulundu.

Konu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu ifade eden Dedeoğlu, “Yurt dışından Türk milletine gelecek saldırıya karşı elbette ki halkın idaresiyle gelmiş bu hükümete destek vermek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir görevidir. Daha önceki dönemlerde de aynı desteği verdik. Kimse zannetmesin ki, MHP Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bastonu, yan kuruluşu gibi kimse böyle bir şey düşünmesin. Buradaki tek amaç yurt dışından Türkiye’ye bir saldırı olduğu zaman hükümete ve orduya yetki vermektir. Bu da en doğal bir durumdur. Neden vermeyelim? Eli kolu neden bağlı kalacakmış bu hükümetin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP’ye yönelik eleştirisine de cevap veren Dedeoğlu, “Bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Sandık ortadan kalkmıştır. Vatandaşlarımız iradesini göstermiştir. Mevcut bir iktidar vardır. Bu iktidara ülkenin savunma noktasında destek vermek, mecburiyettir. MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de bunu gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

Kaynak: IHA
Editör: Haber Merkezi