Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası İşbirliği Teşkilatı’nca gerçekleştirilen “Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası I. Arama Konferansı’na katılanlar programı şehir turu ile noktaladılar.

Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası I. Arama Konferansı sonrasında heyet Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’ni de ziyaret ederek orada Afet İl Müdürü Zafer Özcan, Göç İdare Müdürü Harun Demirkol ve Kamp Yönetici Yardımcısı Rüstem Genç’ten barınma merkezinde kalan Suriyeli vatandaşlar hakkında bilgiler alarak orada bulunan engelli aileleri ziyaret ettiler.

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi ziyaretinin ardından heyet Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik çarşılarını da gezdiler.

Başta restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Demirciler Çarşı’nı gezen heyet daha sonra Suk-i Maraş Çarşısı, Kapalı Çarşı, Mazman Çarşısı, Semerciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Saraçhane, Köşkerler Çarşısı gibi tarihi çarşıları gezerek, hem çarşılar hakkında bilgi aldılar hem de Kahramanmaraş’a has el sanatları ürünlerinden aldılar ve yöresel lezzetlerin tadına vardılar.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen şehir turuna katılan heyet ilimizden oldukça memnun ayrıldılar.

Tarihi çarşılarda yaptıkları gezi sonrasında, Kahramanmaraş’ı çok gelişmiş bulan heyet, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederken, Kahramanmaraş’ın tarihi dokusu ve gelişmiş dokusunun iç içe yaşıyor olmasının da ayrı bir özellik olduğuna dikkat çektiler.

Editör: Haber Merkezi