Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Tarafından Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde ‘Kömür Kurutma ve Zenginleştirme Çalıştayı’ düzenledi.
B Termik Santrali Konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, EÜAŞ Bünyesinde görev yapan birim amirleri, mühendisler ve bölgede faaliyet gösteren şirketlerin temsilcileri katıldı.

Burada açış konuşmasını yapan ev sahibi durumundaki B Ünitesi İşletme Müdürü Mustafa Has, görev sahası hakkında bilgi verdi.

Has, “Çalıştayda amaç, santrallerde kömür yakımında yaşanan sorunları inceleyip, çözüm yollarını tartışmaktır. Eğer üretim yapılmak isteniyorsa bölgemizdeki kömürü iyi tanımalıyız. Kömürü değiştiremeyeceğimize göre yakımı ile ilgili neler yapabiliriz bu konuda çözüm yolları geliştirmeliyiz. Bu çalıştay içerisinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları bilimsel çerçeveleriyle masaya yatırılacak. ” dedi.

Daha sonra Maden Sahaları Daire Başkanı Cumaali Taştekin mikrofona geldi ve kömür havzasıyla ilgili bilgiler verdi.  Taştekin, havzaların en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Çalıştay iki gün devam edecek.
Editör: Haber Merkezi