Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Elbistan ilçesinin suyunun içme ve kullanılmasında bir sakınca olmadığını açıkladı.
Yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde İçme ve kullanma sularında gerekli önlemler alınmış ve yüksek düzeyde Klor verilerek şebekelerdeki dezenfeksiyon sağlanmış olup 02.09.2016 tarihi saat:21:00 itibarı ile musluklarına su ulaşan vatandaşlarımızın musluklarını 1 (Bir) saat akıttıktan sonra içme ve kullanmasında herhangi bir sakınca olmadığı halkımıza önemle ve saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Şebeke suyunu akıtın

Elbistan ilçe merkezinde 26.08.2016 tarih ve saat 24.00 itibarı ile içme suyunda oluşan kirlilikten dolayı içme suyu kaynağı, depo ve şebekelerde yapılan dezenfekte çalışmalarından dolayı suların içilmemesi ve kullanılmaması ilan edilmiş olup musluktan akıtılması istenmiştir.

Söz konusu şebeke temizliği için boşa akıtılan su sebebiyle  Elbistan sınırları içinde bulunan abonelerden son okuma döneminden sonraki döneme ait su faturalarında 50 metreküpe kadar olan su tüketim bedelleri alınmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi