Türkiye Kalkınma Bankası Kurumsal Krediler Daire Başkanı Hasan Üsküplü, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük’ü makamında ziyaret etti.
KMTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Üsküplü, bankanın yeni dönemdeki stratejilerini anlattı. Kalkınma Bankası’nın yüzde 99,9’lık kısmının devlete ait olduğunu anımsatan Üsküplü, “Kuruluş amacımız da sanayi işletmelerinin projelerine kaynak sağlamak. Bu dönemde de enerji verimliliği üzerine çalışma yapan, proje hazırlayan firmaların finansman sorununu çözmeye çalışıyoruz. Gelişen bir sanayiye sahip olan Kahramanmaraş’ta da bu kaynaklar hakkında bilgi aktarmak istedim. Güzel çalışmalara imza atılacağına inanıyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaküçük ise, bugün dünyanın en önemli gündem maddesini enerji ve enerji kaynaklarının korunmasının oluşturduğunu kaydetti. Karaküçük, “Termik ve nükleer enerji gibi kaynakların yanı sıra hidro elektrik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları dünya enerji ihtiyacının giderilmesi noktasında büyük önem arz etmektedir. Ancak en önemli nokta, enerji verimliliğinin artırılmasıdır. Üretmek için harcadığımızın yarı maliyetine verimlilik artırarak enerji sağlayabiliriz. Makine ekipman modernizasyonu, bina yalıtımı gibi tedbirlerle bu en üst seviyeye çıkartılmalıdır. Bu noktada özellikle sanayi işletmelerinin maliyetlerini düşürecek olan verimlilik artırma projeleri öne plana çıkmaktadır. Kalkınma Bankası'nın kredi olarak kullandıracağı kaynaklar çok faydalı olacaktır” diye konuştu.
Daha sonra Üsküplü tarafından yönetim kurulu üyelerine Kalkınma Bankası'nın KOBİ’lere ve yatırımcılara yönelik olarak Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve İslam Kalkınma Bankası kaynaklarından kullandırılabilecek yatırım kredileri hakkında sunum yapılarak bilgi verildi. Kredi kullandırma koşulları, geri ödemeler, hangi tür yatırımların kredilendirildiği, firmanın teminatlarının neler olacağı gibi detaylar hakkında da iş adamları ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi