Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri çeşitli projeler konusunda görüşmeler yapmak üzere Afşin’e geldi.

İlk olarak Afşin Ticaret Odasını ziyaret eden KMTSO Başkanı Şahin Bağcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri burada Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can tarafından karşılandı.

Heyet, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi ve lavanta yetiştiriciliği hakkında yürütülen ve planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Buradaki programını tamamlayan heyet daha sonra Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Rabia Parkındaki lavanta bahçesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Eshab-ı Kehf’te yapmış olduğu açıklamasında, Kahramanmaraş’ta birlik ve beraberliğin sağlandı her konuda başarının yakalandığını ifade etti.

Türkiye’nin kendine yeten bir ülke olduğunu belirten Balcıoğlu, “Pandemi döneminde gördük ki ülke olarak biz bize yetiyoruz. Hiçbir şey olmadan yaşayabiliyoruz. Fakat bu bizim yerimizde durmamamız anlamına da gelmiyor. Önümüzde bizleri sevindiren bir süreç var. Dünya ile aramız çok açılmıştı, yetişmek ve yarışma ihtimali neredeyse yoktu. Ama şimdi tüm dünya kontak kapattı ve şuanda her ülke sıfır kilometrede. Bu süreçten sonra herkes yeniden hızlanmak için bir efor sarf edecek ve bizlerde bunlardan bir tanesiyiz. Pandemi sürecinde de diğer ülkelerden hiçbir eksiğimizin olmadığını hatta fazlamızın olduğunu açıkça gördük. Bizim bu avantajı iyi kullanmamız ve fazlalarımızı harekete geçirmemiz gerekiyor. Dünya yeniden şekillendiğinde yine geç kalmamak için efor sarf etmemiz gerekiyor. Bunun için önce bölgemizde birlik ve beraberliğimizi sağlamamız gerekiyor. İlk olarak Afşin ve Elbistan ziyaretimizi gerçekleştirdik. İki ilçemizde bizi çok iyi ağırladılar. KMTSO heyeti olarak eşlerimizle birlikte geldiğimiz Afşin’de Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettik.”  açıklamasında bulundu.

KMTSO olarak Kahramanmaraş’ın turizm ve sanayiden payını alması çalışma yapacaklarına değinen Balcıoğlu, “ İlçelerimizle, merkezle turizmde, sanayide bizde varız demek istiyoruz. Bunun için bir yola çıkacağız. Pandeminin bittiği ve yavaş yavaş yasakların kalktığı bu günlerde kendimizi toparlamak istiyoruz. Burada oda yönetimleriyle toplantılar yaptık. Afşin ve Elbistan’da neler yapılabilir konularını konuştuk. Dünyanın yeniden şekilleneceği bu günlerde ilçelerimizle birlikte hareket edeceğiz. Birliğimizi koruduğumuz sürece bizi yavaşlatacak ve durduracak hiçbir konu olamaz. Bizleri misafir eden belediye başkanımıza ve oda başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Eshab-ı Kehf İşlenmemiş Mücevher Taşıdır”

KMTSO heyetini Afşin’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf, Kahramanmaraş’ın elindeki işlenmemiş mücevher taşı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamız işlenmemiş bu taşı çok nadide bir parça haline getirecek. Bizler buna yürekten inanıyoruz” dedi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can’da KMTSO heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Afşin’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Can, ilçenin Eshab-ı Kehf’le tanıtımı ve turizm destinasyonundaki yerini alması gerektiğini belirtti.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy da  kısa bir konuşma yaptı.

Heyet daha sonra Rabia Parkı’ndaki Lavanta Bahçesini gezdi.

Editör: Haber Merkezi