Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında Kahramanmaraş firmalarının 24'e ulaştığını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO), "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması"nın 2016 yılı sonuçlarını açıkladı. 2016 yılında İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasına 100 yeni firma girdi. Bunlardan 77'si geçen yılki 1000 büyük kuruluşun dışından geldi. 23 kuruluş ise 2015 yılında İSO 500 içinde yer alıp, bu yıl ISO İkinci 500'e gerileyen şirketlerden oluştu.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 2 şirketin listeye yeni girmesiyle birlikte Kahramanmaraş'tan 14 şirketin listede yer aldığını, ilk 500'deki şirketlerle birlikte toplam 24 şirketin Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu içerisinde bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin artık zor günleri geride bıraktığını ifade eden Zabun,"2016 yılındaki küresel daralma ve ülkemizdeki hain darbe girişimine rağmen büyüme ve sanayi üretimi artışı umut verici olmuştur. Hem küresel ekonomi hem de ülkemiz ekonomisi açısından zor bir yıl geçirdik. Hamdolsun, milletimizin feraseti, reel sektörümüzün bu ülkeye inancı sayesinde ekonomimiz dimdik ayaktadır. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlemler ve yaptığı reformlarla çok şükür ki ülkemiz hızlı bir şekilde toparlanma başarısını gösterdi. Bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak inanıyoruz ki, Türkiye artık zor günleri geride bırakmış ve bu istiklal mücadelesinden de galibiyetle çıkmıştır. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatarak koşmaya devam etmeliyiz. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız" dedi. 

Editör: Haber Merkezi