Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can" sloganı ile Afşin Belediyesi yanında vatandaşların kan bağışlarını toplayan Kahramanmaraş Kızılay kan bağışı tırı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 Afşin'de vatandaşların, kan bağış konusunda son derece duyarlı davrandığını ifade eden Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı İlker Aslan, bölge halkının kan bağışı kampanyasına kampanyaya destek verdiğini söyledi.
Kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirten Aslan, " Afşin'de, Kızılay Kan Toplama Tır'ımızı getirdik ve duyarlı vatandaşlarımızın kan bağışlarını aldık. Kan bağışı noktasında oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaştık, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kızılay olarak, 2015 yılında Kahramanmaraş'ın kan ihtiyacının yüzde 100'ünün karşılandığını söyleyen Aslan, 2016 yılında da Kahramanmaraş ve ilçelerinin kan ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.

Bağışlanan her ünite kan karşılığı bir fidanın toprakla buluştuğuna da değinen Aslan, " Duyarlı vatandaşlarımızın bağışlamış olduğu bir ünite kan, 3 vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile olabiliyor. Ayrıca  Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülen 'Bir Kan Bir Fidan' projesi kapsamında bağışlanan bir ünite kan fidan olarak geri dönüyor. Bütün vatandaşlarımızı kan bağışına duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuşu. 

Kızılay tırına gelerek kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, sağlıklı her insanın kan verebileceğine dikkat çektiler.
Editör: Haber Merkezi