Türk Kızılayı Kahramanmaraş Kan Bağış Merkezi, Afşin'de 8 ayda bin 124 ünite kan bağışı topladı.
Çeşitli aralıklarla Afşin'e gelerek Afşin halkının kan bağışlarını kabul eden Türk Kızılayı Kahramanmaraş Kan Bağış Merkezi, 2014 yılının ilk 8 ayda bin 124 ünite kan bağışı topladı.
Kahramanmaraş Kızılay Merkezi’nden, Afşin’e gelen 1 doktor ile 5 yardımcı sağlık personeli kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları bilgilendirerek kan bağışlarını kabul etti.Türk Kızılayı Kahramanmaraş Kan Bağış Merkezi Müdürü Okan Erdoğan ,Afşin halkının kan bağışına çok yoğun ilgisinin olduğunu söyledi.
2014 yılın ilk 8 ayında bin 124 ünite kan bağışı toplandığını söyleyen, Erdoğan "Afşin'de, 2014 yılının ilk 8 ayda bin 124 ünite kan bağışı toplandı. Bu gerçekten'de çok güzel bir rakam. Afşinli vatandaşlarımız kan bağışına yoğun bir ilgisi var. Bu, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Kan Bağış Merkezi olarak bizi çok memnun ediyor. Kan bağışı noktasında Kahramanmaraş ve ilçelerinde halkımızın ilgisi çok muazzam bir şekilde. Kızılay olarak vatandaşlarımızın gündelik hayatlarının içinde düzenli olarak kan vermelerini ve bu sayede hastanelerimizin kan ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz. Kızılay olarak vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu ve rahat bir şekilde kan verebilecekleri yerlerde stant açarak kan bağışlarını kabul ediyoruz. Halkımız düzenli kan bağışlarında bulundukları zaman kanla bulaşan hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz hem de hastanelerimizin güvenli kan ihtiyaçlarını sağlamış oluyoruz. Kan bağışı, karşılıksız bir yardım, toplumsal bir dayanışma oldu. Bütün bunların yanı sıra kan bağışında bulunan vatandaşlarımızın kendi sağlığı açısından da çok önemli. Bunun yanında kan bağışında bulunmanın kandaki yağ oranının düşmesine, kemik iliğinin yağlanmasının önlenmesi ve sürekli kan yapımının canlı tutulmasına, kan bağışından sonra yeni hücrelerin hemen dolaşıma katılarak kişinin daha zinde hissetmesine, kalp krizi ihtimalinin azalmasına, vücuttaki toksitlerin atılmasına, kan veren kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine katkı sağlayacağı belirtilmekledir. Bunun için kan bağışında bulunan insanlar, hem kendisine hem de karşı tarafa yardım etmektedir." dedi.
Afşin'deki vatandaşların düzenli olarak kan vermeyi benimsediklerini ifaden eden, Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta çok ciddi bir yükseliş gözükmekte kan bağışı noktasında, özellikle Afşin- Elbistan bölgemiz kan bağışı konusunda daha duyarlı. Bunun nedeni bu bölgenin insanın kan değerleri diğer bölgelere nazaran çok yüksek seyrediyor. Afşin'deki vatandaşlarımız düzenli olarak kan vermeyi ciddi bir şekilde benimsediler. 2014 yılının ilk sekiz ayında Afşin'de bağışlanan kan miktarı bin 124, 8 ayda il genelinde aldığımız bağış toplamı 17 bin 700 olduğunu düşünürsek, il genelinde toplanan kanın 16'da 1'i oluyor. Bunu daha yüksek seviyelere çıkartacağız inşallah. Vatandaşlarımızın kan bağışına ilgisi çok yüksek, bizlerden desteklerini esirgemiyorlar. Kan bağışında bulunan bütün vatandaşlarımıza, kurtardıkları hayatlar adına, Kızılay olarak teşekkürü bir borç biliyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi