Andırın'da vatandaşlarca bitkin halde bulunan yavru "kızıl geyik" yavrusu Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünce tedavi ediliyor Bitkin halde bulunan geyik yavrusu tedavi altına alındı


Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük ; Başkonuş Yaylası mevkisinde vatandaşlarca bulunan yavru geyiğin tedavisinin başladığını belirtti.Kalınkütük, geyiğin yapılan muayenesinde, ayaklarında kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan "süt eğrisi" hastalığı tespit edildiğini söyledi.

Hastalığından dolayı annesinin peşinden gidemeyen yavru geyiği bulan vatandaşların kendilerini aradığını ifade eden Kalınkütük, "Alanında uzman personellerimiz tarafından yapılan tedavinin ardından yavru geyiğimiz, bulunduğu alana tekrar bırakılarak büyük ihtimalle ailesiyle buluşması sağlanacak" dedi.

Kapıçam Keklik İstasyonu mühendisi Çağrı Özgür Özkan ise yavru geyiğin sağlık durumunun yerinde olduğunu, tedavisinin devam ettiğini söyledi.Vatandaşların duyarlılığına da teşekkür eden Özkan yavru geyiğin beklenen daha iyileşme gösterdiğini kaydetti.

Özkan, yaklaşık 25 gün sütle daha sonra ise yem ve yonca ile beslenecek olan geyiğin üç aylık bakımın ardından tekrar doğaya salınacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi