Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda eğitim gören kız öğrenciler, aldıkları temel eğitimler ile wushu branşının tüm inceliklerin öğreniyorlar.Kız öğrenciler açılan kursta 5 ay boyunca hafta sonları eğitim alacak.

Konu hakkında açıklama yapan Wushu Milli Takım Antrenörü ve Milli Takım Hakemi Selçuk Kayapınar, kız öğrencileri topluma kazandırmak ve sağlıklı bir yaşam için wushu eğitimi verdiklerini söyledi.


Wushu Kursu ile ilçedeki kız öğrencilere sporu sevdirmeyi ve gizli yetenekleri ortaya çıkartmayı hedeflediklerini belirten Wushu Milli Takım Antrenörü ve Milli Takım Hakemi Selçuk Kayapınar, “Afşin’imizde okullarımızda eğitim gören kız öğrencilerimize yönelik, Halk Eğitim Merkezi desteğiyle Afşin İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde ‘Wushu Kursu’ açıldı. Öncelikli hedefimiz çocuklarımızı sosyalleştirmek, topluma örnek kişiler olarak gelişimini sağlamak, başarılı, zeki, aktif, sağlıklı, öz güvenli bireyler olarak yetiştirmek ve zeka açısından hızlı düşünebilen bireyler yetiştirmektir” dedi.
Afşin Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen destekle Wushu sporunu daha çok yayacaklarını belirten Kayapınar, “ Afşin’imizde wushu sporuna öğrencilerimiz ve gençlerimiz tarafından güzel bir ilgi mevcut. İlçemizde bu spor alanında Türkiye ve dünya derecesi aldık. Bu sporun altyapısını sağlamlaştırmak ve sporu sevdirmek adına okullarımızda küçük-büyük demeden bütün öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Afşin, Türkiye geneline baktığımız zaman, Wushu’nun  çok gelişmiş olduğu bir ilçedir. İlçemizde bu spor dalına verilen destekte sevindirici. Afşin Belediyemiz, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz bizlere bütün desteği sağlamaktaydı. Şimdi bu desteğe Afşin Halk Eğitimi Merkez’imizde ortak oldu” açıklamasında bulundu.


Halk Eğitim destekli açılan Wushu kursuna 17 öğrencinin devam ettiğini vurgulayan Kayapınar, “ Wushu'nun dünyada en hızlı gelişen spor dallarından biri.  Bu düzenlenen kurslardan, Türkiye ve uluslar arası şampiyonalarda bizleri iyi bir şekilde temsil edecek sporcular çıkaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde minik yıldızlar Türkiye Şampiyonası var. Bu kursiyerimizin arasında bu şampiyonaya katılacak adaylarımız var. İnşallah Halk Eğitimi Merkez’imizin katkılarıyla ilçemizden yeni şampiyonlarımız çıkacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi