İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan 16 derslik Afşin Kız Meslek Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Afşinbey Mahallesinde, Mustafa Kemal Ortaokulu’nun hemen yan tarafında inşaatına başlanılan Kız Meslek Lisesinin temel atma törenine Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ile davetliler katıldı.
“2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek”
2014-2015 eğitim öğretim yılına okulun tamamlanması planlandığını kaydeden Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Afşin Kız Meslek Lisesinin temel atma töreninde hep beraber bir arada bulunmaktayız. Buraya 16 derslikli bodrumu, hariç üç katlı okulumuz yapılacak. Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında tamamlanacak ve öğrencilerimiz yeni okullarında eğitim ve öğretimlerine devam edecekler. İnşallah okulumuz tamamlandıktan sonra açılışında tekrar hep bir arada bulunur ve açılışını gerçekleştiririz.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan şunları kaydetti:
“Seçimden önce demiştik ki hemşerilerimize biz burayı yıldız ilçe yapacağız. Merkezi hükümetimizle el ele verip belediyemiz gerçekten birkaç yıl içerisinde yıldız ilçe olma yolunda hamlemizi başlattık. Şuan Afşin’imizde birkaç yıl içerisinde ne okul sorunumuz olacak ne yol sorunu olacak ne de su sorunu olacak. Geriye sadece bu şehri gezmeye ve görmeye gelen insanlar için bahçesiyle, bağıyla geçmişte olduğu gibi yeşil Afşin ‘i tekrar güzel mekanlarıyla canlandırmak kalıyor ki zaten bunun hamleleri yavaş yavaş gerçekleşiyor. Eshab-ı Kehf’imizle birlikte gerçekten Türkiye’nin yıldız ilçelerinden biri olma şansına sahip olan bu şehri biz el birliğiyle bu hale getireceğiz. Afşin’i yıldız bir şehir yapma yolunda bir hamlemizi de bu temel atma töreniyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İnşallah Afşin önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin ilçeleri arasında gıpta ile takip edilen ve gelip görülmek istenen bir şehir haline gelecek. Bunda katkısı olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “
Konuşmalar ardından Afşin Kız Meslek Lisesi’nin temeli atıldı.
 
Editör: Haber Merkezi