TRT 1 Ekranlarında yayınlanan “Altın Petek” isimli yarışma programında Eshab-ı Kehf olayında geçen “Kıtmir” sorusu soruldu. 
Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Afşin-Eshab-ı Kehf sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanan yarışma programında ise bu defa Eshab-ı Kehf olayında geçen “Kıtmir” soruldu. 
15 bin değerindeki “Yedi uyurlar olarak anılan Ashab-ı Kehf ile uyuyan hayvanın adı nedir?” sorunun şıklarında  A) Kıtmir, B) Kirte,  C) Serva ve D) Aigina yer aldı. Yarışmacı tarafından da doğru olarak cevaplanan yarışmada izleyicilerden tam not aldı. 


Altın Petek Yarışma Formatı
Altın Petek yarışmasında ilerleme petek görünümünde bir diyagram üzerinde yapılıyor. Bu diyagramdaki her peteğin altında bir adet soru bulunuyor. Yarışmacı sorulara verdiği her doğru cevabın ardından üst komşu peteklere geçiş yapıyor. Yarışmacı peteklerin altında yer alan bir anahtar kelimelerden istediğini seçerek soruya doğru cevap vermeye çalışıyor. Yarışmacı bu yolla bütün sorulara doğru cevap verdiği takdirde en üstte diyagramın en üstünde yer alan altın peteğe ulaşmayı başarıyor. Anahtar kelimelerin yer aldığı petekler orta bölümlerde 3 kenar bölümlerde ise 2 bazen 1 tane.
Yarışma boyunca yarışmacıya 4 bronz ve 1 gümüş joker hakkı tanınıyor. Bronz joker hakkı aslında bir nevi çift cevap hakkı gibidir. Yarışmacı bronz jokerini kullandığında şayet yanlış cevap şıkkını seçmişse bir şık daha seçme hakkına sahip oluyor. Yarışmacı istediği takdirde tüm bronz joker haklarını tek soruda değerlendirebileceği gibii, istediği soruda tek tek de kullanabiliyor. Gümüş joker hakkı ise o ana kadar kazanılmış para ödülünü garanti altına almak için kullanılıyor. Yarışmacı gümüş joker hakkını istediği soruda kullanabilmekte. Yarışmacı ilerleyen sorularda elense dahi gümüş joker kullanarak garanti altına aldığı ödül miktarını kazanma şansına sahip oluyor.
Yarışmada altın peteğe en az 8 en fazla 15 soruda ulaşılabiliyor. Altın Petek yarışmasının 8. basamak para ödülü ise 15 bin TL. altın petek yarışmasını diğer yarışma programlarından ayıran ve özgün yapan bir özelliği de bu. Yarışmacı istediği kadar soruyu görebilir, kazanacağı para ödülünü kendi belirleme şansına sahip.
Altın Petek Yarışmasının sunucu koltuğunda ise Engin Hepileri var. Tiyatro, dizi, sinema oyunculuğunun yanı sıra tiyatro yönetmenliği yapan Engin Hepileri, Altın Petek yarışması ile sunuculukta da başarılı olduğunu tüm televizyon izleyicilerine göstermiş oldu.

Editör: Haber Merkezi