TRT Televizyon ekibi ‘İyi Okur’ programının çekimlerini gerçekleştirmek için Afşin’e geldi.

TRT Diyanet TV ekibi, Afşin’de avukatlık yapan ve okuma tutkusuyla dikkati çeken Mehmet Turan’ın evini ziyaret ederek ‘İyi Okur’ programı için ev kütüphanesinde çekim gerçekleştirdi.

Kitaba mecburiyeti olmadan, kitaba kitap olduğu için değer verip evinde kütüphane oluşturmuş isimleri Türkiye’ye tanıtmak istediklerini belirten TRT Diyanet İyi Okur program sunucusu Rüveyda Kılıç, ev kütüphanesinin hem aile bireyleri için hem de çevre için oldukça etkili olduğunu ifade etti.

Kılıç, “Biz Yazar Kafa’da çok önemli konukları ağırladık. Yazar Kafa Programımızda 13 bölümden oluşan küçük bir kısmımız var. Bu kısım İyi okur dediğimiz yani orada okur profilini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin her hangi bir yerinde kitaba mecburiyeti olmadan, akademisyen ya da yazar olmamasının dışında bankacıdır esnaftır ya da Mehmet Bey gibi Avukattır.  Gerçekten kitaba kitap olduğu için değer verip okuyan evinde ev kütüphanesi oluşturmuş isimleri sizlerle tanıştırmak istiyoruz. Ev kütüphanesinin hikâyesini kendinden dinliyoruz. Nasıl bir kitap okuma sürecinden geçtiğini konuşuyoruz. Mehmet Turan Bey’in kütüphanesini görünce memnun olduk. Gayet büyük, donanımlı bir kütüphanesi var. Hem kendisini tanımak hem de kütüphanesinin hikâyesini dinlemek adına Afşin’e geldik. “ dedi.

TRT Diyanet Yazar Kafa ve İyi Okur Program Sunucusu Rüveyda Kılıç’ın sorularını yanıtlayan Av. Mehmet Turan,  evinde oluşturduğu kütüphane hakkında televizyon ekibine bilgi verdi.

Okuma tutkusuyla dikkati çeken Turan, gençlik yıllarından itibaren biriktirdiği ve ansiklopedi, roman, hatıratlar başta olmak yüzlerce kitabı evinde oluşturduğu kütüphanede muhafaza ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi