Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen resim kurslarına katılan kursiyerlerin oluşturduğu kişisel sergi açılışları her hafta Cuma günü devam ediyor.

Kısa adı KAMEK olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları bünyesinde kursa katılan kursiyerlerin yaptığı resimler kişisel resim sergisinin sekizincisi sanatseverlerle buluştu.

Kurs Hocası Ümit Parsıl Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen resim sergisinin açılışına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar ve kursiyerler katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş kursiyer Ayten Ersoy’a bir plaket takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Sergi açılışının ardından davetliler Ayten Ersoy’un yaptığı 27 eseri ilgi ile izledi.

Sergiye ilişkin bilgiler aktaran Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, kursiyerlerin kendi yaptıkları eserleri sergilemelerinden mutluluk duyduklarını ifade ederek KAMEK bünyesinde meslek edindirme ve el becerilerini geliştirme kurslarının devam ettiğini söyledi.

Şube Müdürü Okumuş: “Daha önce 7.’sini açtığımız Kişisel Resim Sergisi’nin yedincisini bugün gerçekleştiriyoruz. Resim Kurslarımıza katılan Ayten Ersoy’un hazırladığı 8. Kişisel Resim Sergisi 3-4 Mart 2017 tarihlerinde açık kalacak.

Bu sergimizin ardından Serap İslamoğlu ise 10-11 Mart 2017 tarihleri arasında kişisel resim sergisini açacak” diye konuştu.

Sergi sonrası kısa bir açıklama yapan Ayten Ersoy resim yapmaya hobi olarak başladığını ifade ederek: “Resimdeki teknik bilgileri öğrenmek için bu kursa katıldım.

Bütün resimleri severek yaptım fakat ‘’Tekke’’ ve ‘’Mebusa’’ tabloları benim için çok önemli.

Bu tabloların üzerinde 3 ay çalıştım ve üzerinde 20 binden fazla fırça darbesi var.10 yıla yakındır Belediyenin kurslarına katılmaktayım. Büyükşehir Belediyesinin açtığı kurslarda 4 ayrı hoca gördüm ve hepsinin de oldukça ilgili ve özverili olduğunu söyleyebilirim. 2007 yılında SSK’dan emekli oldum. Kendimi bu işe adadım eşim ve Büyükşehir Belediyesi sayesinde ilk resim sergimi açtım bizlere bu tür imkânlar sunan Büyük Şehir Belediyemize minnettarın ve çok teşekkür ederim ‘’ diye konuştu

Editör: Haber Merkezi