Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için uzun zamandır proje çalışmaları devam eden “Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Projesi” ile şehrin turizmine farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, seçim dönemindeki vizyon projelerinden biri olan “Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı”nda incelemelerde bulundu. Rekreasyon alanının yapılacağı yerde yetkililer ile istişarelerde bulunan Başkan Erkoç, rekreasyon alanı tamamlandığında Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin sayılı bölgenin ise en büyük rekreasyon alanlarından birine kavuşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kılavuzlu-Ceyhan nehri kıyısına doğal zenginliklerin muhafaza edildiği ve ilklerin yer aldığı farklı güzellikte bir rekreasyon alanı yapacaklarını belirterek, “ Ceyhan nehri şehrimiz için büyük bir zenginlik, gittiği her yere can vermekte… Burada oluşan doğal zenginlikleri, buradaki bitki örtüsünü kullanarak Ceyhan nehri etrafında ülkemizin en büyük rekreasyon anlarından birini inşa edeceğiz.” dedi.

Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Projesi’nin farklı bir konsepte planlandığına dikkat çeken Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu proje her şeyden önce bölgeye prestij kazandıracak. Şehrimiz için söz verdiğimiz mega projelerden biri olma özelliğini taşıyan çalışma bambaşka bir bakış açısı ile hazırlanıyor. Alışıla gelmiş alanların dışında Kahramanmaraş için önemli yenilikleri barındıracak. İki sahili karşılıklı olarak birbirine bağlayan yaya köprüleri, temalı park alanları, balık tutma alanları, yürüyüş yolları, gezi alanları, Kahramanmaraş’ta yetişen endemik bitkilerden oluşan özel peyzaj alanları ve otopark alanları ile Kahramanmaraş’a değil bölgeye yeni bir gözde mekân kazandırıyoruz. Bölge halkının çok seveceği bu mekânı görmek için eminim ki çevre illerden de binlerce insan gelecek.”

Türkiye’deki en büyük Rekreasyon alanlarından birini inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Erkoç, “Burayı iki kısım olarak planladık. Plaj ve rekreasyon alanı. Plaj bölümünün projesi bitti, önümüzdeki günlerde inşallah inşaat ihalesine çıkacağız. Rekreasyon Alanımızın da proje çalışması tamamlandığında vakit kaybetmeden inşasına başlayacağız. İçerisine yapılması planlanan kongre merkezi ve otel ile de bu alan Kahramanmaraş için büyük bir kazanım olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi