Afşin Kent Konseyi’nin Seçimli Olağan 2. Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda Afşin Kent Konseyi’nin yeni başkanı Avukat Hacı Bayram Veli Arıkan oy birliği ile seçildi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlenen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na Avukat Şeref Kırbıyık, divan üyelerine ise, Muhtarlar İhsan İşbilir ve Yusuf Aslan oy birliği ile seçildi.

Genel kurul seçimleri öncesi Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kent Konseyleri’nin önemine değinerek,Kent Konseyleri’nin katılımcı demokrasinin en güzel örneğinin olduğunun altını çizdi.

Güven, “Yerel yönetimlerin en önemli özelliği katılımcılıktır.  Demokrasi, sadece oy vermek değil, o şehirde yaşayan herkesin yönetim süreçlerine katılımını sağlamaktır. Aksi takdirde sağlıklı bir işleyişten söz etmek mümkün olamaz. Afşin Kent Konseyi ile de daha verimli ve ortak aklın devreye girdiği bir süreç oluşturmayı hedefliyoruz. Her şey ilçemizi daha yaşanılır, tercih edilir bir kent yapmak için. Kent Konseyi bünyesinde oluşturacağımız Meclis ve Çalışma gruplarında ilçemizdeki her yaş grubu ve düşünce mozaiğinden insanlar yer almalıdır. Böylece daha renkli daha üretken ve huzurlu bir Afşin’i oluşturma yolunda ilerleyeceğiz. Meclis ve Çalışma Gruplarımız, çeşitli konularda beyin fırtınası yapan gönüllüler yaşadıkları ilçenin gelişimine katkı sağlamalıdır. Yapılan projelerle ve etkinliklerle kente katkı sağlanarak Kentlilik bilincini oluşturmaya çalışmalıdır. Unutulmamalıdır ki, biz büyük bir aileyiz. Bu üzerinde ısrarla durduğumuz bir konu. Çünkü böyle görmediğimiz takdirde hiç kimse yaşadığı beldeyi korumak ve daha ileriki yıllara taşımak için hassasiyet göstermeyecektir. En basitinden sokağa çöp atan birisi orayı evi olarak görse her şey farklı işleyecektir. Kendi evinde estetik olmayan bir durumdan nasıl rahatsız oluyorsa sokağında, mahallesinde ve ilçesinde de bu yaklaşımı sergilemelidir. “ dedi.

Güven konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kent Konseyi’nin hedefi, Afşin’in önümüzdeki yıllardaki yol haritasını oluştururken basit gibi görünen önemli ayrıntılara dikkat çekmesidir. Biliyoruz ki, gerçekler ayrıntıda gizlidir. Umuyoruz ki, Afşin’i el birliği içinde daha güzel yerlere taşıyabiliriz. Kent konseyimizin tekrar Afşin’imize ve halkımıza hayırlar getirmesini diliyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in konuşması ardından oylamaya geçildi. Oy birliği ile Afşin Kent Konseyi’nin yeni başkanı Avukat Hacı Bayram Veli Arıkan seçildi.

Afşin halkına moral ve heyecan ihtiyacı olduğunu kaydeden Arıkan, “Afşin Kent Konseyi’nin Seçimli Olağan Genel Kuruluna hepiniz hoş geldiniz. Afşin Kent Konseyi Başkanı sıfatıyla konuşmak, heyecan verici, onur verici bir şey. Bu onuru ve bu heyecanı bana verdiğiniz için öncelikle hepinize teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu heyecanımız her zaman devam eder. Afşin’imize moral lazım, heyecan lazım ve en önemlisi öz güven lazım. Afşin’in bu heyecan ve moralinin tekrar yakalaması için bizlere büyük görev verdiniz. Bu görevi laiki ile mahcup olmadan, başımızı önümüze eğmeden, hep birlikte güç birliği ile yaparız. Ayrıca Afşin Kent Konseyi’nin bir önceki başkanı Sayın Mevlüt Taşkale’ye ve yürütme kurulu üyelerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

 

Son olarak Yürütme kurulu için yapılan açık oylamada  Faruk Karakuş, Ünal Peköz, Sıtkı Gönen, Hakan Topaktaş, Cahide Ertekin, Muhammet Çığlı ve Fatih Pemik oybirliği ile seçildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi