Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Keçe Tasarım Kursuna katılan kursiyerlerin oluşturduğu ürünler sergisi açıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde Keçe Tasarım Kursuna katılan kursiyerlerin kurs süresince yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin sergisi açıldı.

Kültürpark Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu ve kursiyerler katıldı.

Sergi açılışının ardından standları tek tek gezerek ürünleri inceleyen Başkan Erkoç, bu sergiden oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri bir bir canlandırmak adına Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli kurslar açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Şuan çok mutlu olduğumuz bir an. Çünkü şehrimizin üç bölgesinde Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüzün düzenlenmiş olduğu kursların meyvesini almaya başladık. Müthiş bir sergi olmuş. Şehrimizde kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırma adına çok önemli çalışmalar yapmaktayız. Burada da keçe tasarımıyla ilgili bir kurs düzenlemiştik. Üç bölgede düzenlediğimiz kurslarımıza yoğun katılım oldu ve kursiyer kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Çünkü çok başarılı ürünler ortaya koymuşlar çok başarılı çalışmalar ortaya koymuşlar. Adeta moda olan markalarla yarışır ürünler tasarlamışlar ve bunları üretmişler.

Bu sergide sanki bunlar hazır alınmış gibi,  bende gördüğümde böyle bir intiba uyandırdı. Baktığımızda bayanlarımızın bunları çok hassas el ve göz nuru el emeği ile dantel gibi işlediklerini gördük. Bu kurslar çok önemli çünkü kadınlarımızın meslek sahibi olabilmesi için ayrıca hem de aile bütçelerine katkı sağlamaları ve bu kurslarla sosyal faaliyette bulunmaları açısından önemli. Ayrıca aile içi iletişime de çok faydası olmaktadır. Bu kursları il genelinde düzenlemekteyiz. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımıza yönelik düzenlediğimiz kurslarımız devam edecek. Bunun yanı sıra şimdi inşallah bu çalışmalarla ilgili de Belediyemizin önündeki meydan da ürünlerini değerlendirecekleri, satışa sunacakları yerler açacağız. Hem bizim kurslarımıza devam eden hem mikro kredi ile çalışan bayanlarımız bizim için çok önemli. Onların gayreti,  çabası hayata tutunma çabası çok önemli. Biz de bunu desteklemeye devam edeceğiz. Ayrıca bunları daha da geliştirerek endüstri haline getirmeyi düşünüyoruz. Çünkü el işlerin de çok önemli noktaya geldik. Bu kurslar dört yıldan beri devam etmekte. Sim sırma başta olmak üzere tel kırma birçok alanda çok güzel el sanatları çıkmakta ve Türkiye genelinde yoğun bu ilgi görmekte. Yakın tarihte İstanbul ‘da el işleri ile sim-sırma ile ilgili bir sergimiz var. Burada artık bu kardeşlerimize biz sanatçı diyoruz. Çünkü çok önemli ellerindeki el işi yaptıkları ustalıktan daha öte bir zarafet var. Yaptıkları ürünlerde İstanbul’da görücüye çıkacak inşallah. Kahramanmaraş’ın el işlerini Türkiye genelinde Dünya genelinde tanıtmak için, bizim ne kadar köklü bir şehir olduğumuzu, kadim medeniyetimizin ne kadar güçlü bir şehir olduğumuzu göstermek açısından çok önemli bir kültür çalışması yaptığımız inancındayım. Özellikle geçmişte ecdaddan gelen ve artık unutulmuş, terk edilmiş meslek gruplarını bu şekilde yeniden canlandırarak, çok önemli bir kültür çalışması yapıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız ile  Kadın ve Aile Şube Müdürümüz ve buradaki öğretici arkadaşlarımız çok emek verdiler ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum böyle güzel hassas işler çıkardıkları için. Hepsini tebrik ediyor, canı gönülden başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamanın ardından kursiyerlere katılım belgelerini takdim ederek başarılar diledi. Yaklaşık 8 aylık bir süre zarfında verilen eğitimlerin ardından 50 kursiyerin yaptığı el emeği göz nuru 200 eser ki gün boyunca sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi