Kahramanmaraş'a çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunak üzere gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret ederek Vali Mustafa Hakan Güvençer'den makamında brifing aldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Başbakan Yardımcılığı görevinin Kahramanmaraş'a verilen en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Vali Güvençer, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Akdere mevkisine Başbakan Yardımcısı Kaynak adına dikilen 10 bin fidanın katılım belgesini takdim etti.

Kaynak, belgeyi Kahramanmaraş'ta birlikte siyaset yaptığı arkadaşların adını aldığını belirterek, Güvençer'e teşekkür etti.

- Çadır kenti ziyaret etti

Kahramanmaraş'ta 18 bin 500 Suriyelinin konakladığı çadır kenti de ziyaret eden Kaynak, yönetim çadırında AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin'den brifing aldı.

AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın da hazır bulunduğu ziyarette Kaynak, kendisini bekleyen Suriyeli vatandaşlarla yolda görüşerek sohbet etti. Onlardan dua isteyen Kaynak, daha sonra Suriye'de şehit düşen bir kişinin ailesi ve geçtiğimiz günlerde çocukları dünyaya gelen ailenin kaldığı çadırı ziyaret etti.

Çadırda Suriyeli ailelerle sohbet eden Kaynak, şehit ailesine başsağlığı diledi, bebekleri olan aileye "hayır olsun" temennisinde bulundu.

Daha sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü anasınıfını ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verip Arapça sohbet eden Kaynak, çocuklarla yakından ilgilendi.

 

Editör: Haber Merkezi