Siyasete 1987 yılında Refah Partisi’nin Kahramanmaraş İl Sekreterliği görevi ile başlayan Milletvekili Kaynak, 1989-1999 yılları arasında Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılı Ocak - Nisan ayları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yaptı. 

1999-2001 tarihinde bir şirketler grubunda genel koordinatörlük yapan Kaynak, daha sonra 23. ve 25.  Dönem AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olarak seçildi. Kaynak, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, Parlamenterler arası Bahreyn Dostluk Grubu Başkanlığı ve Muhsin Yazıcıoğlu Kazası Araştırma Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2011-2015 yılları arasında Adalet Bakan Yardımcılığı yaptı. Halen BM Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi (IACA) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Kendisine verilen tüm görevleri büyük bir özveri ile yerine getiren Kaynak, en son 65. Hükümetin Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenerek siyasi kariyerine bir yenisini daha ekledi. Hafta içerisinde Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşme sonrasında kabine değişikliğine gidilerek, bu değişiklikte Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak kabine dışı kalmıştı. Böylelikle siyasi kimliği ile birçok önemli görevlerde bulunmuş olan Kaynak, görevlerinde ki başarılarıyla hem kentin gururu, hem de AK Parti’nin mihenk taşlarından biri oldu.

‘PARTİMDEN GELECEK HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIM’

Görevlerinde ki başarılarının yanı sıra anayasa çalışmalarında da aktif rol oynayan Kahramanmaraş Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, siyasette her şeyin mümkün olabileceğini belirterek, bunun bir görev değişikliği olduğunun altını çizdi. Siyasi kimliğini gazetemize değerlendiren Kaynak, AK Parti teşkilatındaki görev dağılımının sadece partiyi geleceğe daha iyi taşıyabilmek için bu değişikliklerin zaman zaman olabileceğine vurgu yaptı. Kaynak, “Siyasette her şey mümkün. Ben AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren Kahramanmaraş siyasetinde ve AK Parti siyasetinde var oldum. Teşkilatlanmalara çok büyük katkılarım oldu. 2002 seçimlerinde il başkanlığım başlamıştı. Sonra 2007 seçimlerinde milletvekilliği adayı gösterildim ve seçildim. 64. Hükümet seçimlerinde yine milletvekili seçilerek, 65. Hükümet döneminde kent siyaseti açısından önemli bir görev olan Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendim. Siyasette bütün sonuçlar, bütün neticeler hem normaldir hem de sürprizdir. Ancak Başbakanımız bu tür sürprizlerin yaşanacağının işaretini hem kamuoyunda hem de grup toplantılarında bize vermişti. Bundan dolayı da siyasette makam sahibi olmak değil var olabilmek önemli. Siyaset çok geniş bir mezradır. Milletvekilliği de bu mezranın içerisinde önemli bir görevdir. Bunun için ben her zaman partimden gelecek her türlü göreve hazırım” dedi.

Editör: Haber Merkezi