Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bizde makam ve mevkiler kesinlikle bir amaç değildir, sadece milletimize hizmet noktasında bir araç olmaktan ibarettir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Başbakanlıkta düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Hakan Çavuşoğlu devretti. Törene, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile AK Parti teşkilatı üyeleri ve Başbakanlık çalışanları da hazır bulundu.

Kaynak, yaptığı değerlendirmede, bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun üzerinde büyük bir görev olacağını söyledi.

Türkiye'de çok miktarda var olan Balkan Türklerinin yükünün üzerinde bulunacağını vurgulayan Kaynak, kendisinin görev yaptığı alanların insana dokunan konular olduğunu bildirdi.

Kaynak, "Hakan Bey hem meslektaşım hem de Meclisteki gerçekten çok aktif ve çalışkan bir milletvekilimizdir. Ben, 'ne zaman isterse' demeyeceğim, her zaman bu kutlu davada beraber yolculuk yapmaya devam edeceğim." dedi.

"Önemli olan bu parti ve davaya hizmet edebilmek"

Hakan Çavuşoğlu da bunun bir bayrak değişimi olduğunu belirterek, "Esasen önemli olan bu parti ve davaya hangi alanda, makam ve mevkide olursa olsun hizmet edebilmek onurların ve şereflerin en önemlisidir. Bugün de böyle bir görev nasip oldu." dedi.

Çavuşoğlu, Kaynak'a kendi döneminde yaptığı önemli hizmetleri için teşekkürlerini ileterek, tecrübelerinden istifade etmeyi istediğini aktardı.

Başbakan Yardımcılığı görevini kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Çavuşoğlu, "AK kadrolar, AK Parti bütün kadrolarıyla beraber hangi makam ve mevkide olursa olsun, bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlüğü ve gelecek yürüyüşünü devam ettirmek adına çok önemli görevler ifa ediyorlar. Bizde makam ve mevkiler kesinlikle bir amaç değildir, sadece milletimize hizmet noktasında bir araç olmaktan ibarettir." ifadesini kullandı.

Bursa'da en başından itibaren beraber çalıştığı teşkilat mensuplarına da teşekkürlerini ileten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu süreçte Sayın Bakanım Mehmet Müezzinoğlu... Biz kendisiyle aynı bölgeden aynı süreçleri yaşamış iki insan olarak, gerçekten kendisinden çok şey öğrendiğimi ifade etmeliyim. Bundan sonra kendisinin desteğine, tecrübelerinin aktarılması noktasında ihtiyacımız olacaktır." 

Konuşmaların ardından Çavuşoğlu ve Kaynak, birbirlerine teşekkür ederek, çiçek verdi.

Editör: Haber Merkezi