Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "15 Temmuzların bir daha tekrarlanmaması için bu habis yapıyla mücadele en son ferdi kalıncaya kadar sürdürülecektir." dedi.

Kaynak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünya tarihinin gördüğü en vahşi, hain darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçtiğini bildirdi.

15 Temmuz'da milletin kahramanlığının unutulmaması için Cumhurbaşkanlığı himayesinde çeşitli anma programlarının tertiplendiğini anımsatan Kaynak, illerde valiliklerin koordinasyonunda, belediyeler ve teşkilatlarca etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından TBMM'de, 15 Temmuz gününün resmi tatil ve şehitleri anma günü olarak ilan edildiğini aktaran Kaynak, aradan bir yıl geçtiğini, çok büyük bedeller ödendiğini ifade etti.

Milletin kendi istikrarını, istikbalini ülkesinin bölünmezliğini bizzat kendisinin kurtardığını vurgulayan Kaynak, şöyle devam etti:

"Bütün milletimiz bir kez daha içindeki o kahramanlık duygusunu ortaya çıkardı. Bu yapılan darbe girişimi hainliğe karşı koyuşun cesaretiyle, ferasetiyle, kahramanlığıyla ayrı bir hadiseydi. Dünyada tankın karşına, uçağın altına koşan böyle bir millet daha yoktur. Bizim 15 Temmuz şehitlerimizin dışında terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimiz var, ülkemizin doğusunda, güney doğusunda 30 yılı aşkın süredir terörle mücadele sürdürülüyor. Bu şehitlerimiz var. Onun dışında Kurtuluş Savaşı, Çanakkale şehitlerimiz bu ülkemizin şehitleri... Şehitler tepesi Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi asla boş kalmıyor."

- Milletin karşısında barınmak mümkün değil

15 Temmuz şehitlerini anarken dün Hatay'da yaşayan halkın güvenliğini temin etmek üzere yol kontrolü yapan polislere terör saldırısı yapıldığına dikkat çeken Kaynak, iki polisin orada şehit olduğunu, Hakkari'den de şehit haberi geldiğini söyledi.

Kaynak, "Maalesef Türkiye, dünyanın en gözde coğrafyasında ve bu sebeple de en fazla mücadele alanı olarak görülüyor. Şunu hep beraber 15 Temmuz'da müşahede ettikki bu milletin iradesinin karşısında hiçbir şeyin barınması mümkün değil. Bu millet top mermisini, tank atışını, uçak bombasını göğsünde siper etmesini bilmiştir. 15 Temmuz'dan dolayı bütün milletimize şükranlarımız sunmak asli işimizdir." ifadesini kullandı.

Bir yandan yargılamalarla FETÖ ile mücadele ederken, diğer yandan da olağanüstü hal döneminde çıkarılan çeşitli tedbirlerle bu mücadeleyi yaptıklarını anımsatan Kaynak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Milletimiz ilk tehlikeyi  savuşturmuştur. 15 Temmuz AK Parti iktidarına karşı yapılmış bir girişim değildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi o gün bombalandı, bütün siyaset kurumuna yönelikti. O sebeple siyaset kurumu ve hükümetimiz, 15 Temmuzların bir daha tekrarlanmaması için bu habis yapıyla mücadeleyi en son ferdi kalıncaya kadar sürdürülecektir. PKK ile mücadelemiz sürecek, PYD ile mücadelemiz sürecek, FETÖ ile mücadelemiz sürecek. İnşallah bu vatan topraklarımız dünyanın her bir yerinden can emniyeti için, namus emniyeti için ana kucağı olan Anadolu, ayrıca bir huzur adası olarak kalmaya devam edecektir."

Editör: Haber Merkezi