Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan’a gidecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ın dönüşüne kadar Başbakanlığa Veysi Kaynak’ın vekalet etmesini öngören tezkereyi onayladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Yunanistan ziyareti nedeniyle Yıldırım’ın önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Başbakanlığa bugün itibariyle Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak vekâlet etmeye başladı.

Yurtdışı ziyaretleri nedeniyle Başbakanlığa ve Bakanlıklara vekâlet etme işlemi için hazırlanan tezkereler 19 Haziran 2017 tarihli ve 30101 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bir takım görüşmelerde bulunmak üzere; 19 Haziran 2017 tarihinden itibaren Yunanistan ziyaret nedeniyle dönüşüne kadar Başbakanlık makamına, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın vekâlet etmesi talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun bulundu.

Başbakanlığa ve Bakanlıklara vekâlet etme işlemi kapsamında alınan karar neticesinde Başbakan Yıldırım ile beraber Yunanistan’a gitti. Teskerede ayrıca bakanların yerine vekâlet edecek Bakanlıklar da açıklandı.

İşte yurtdışına çıkacak olan bakanlar ve dönüşlerine kadar yerlerine vekâlet edecek olan bakanlar: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu vekâlet edecek.” Makedonya, Yunanistan ve Japonya ziyaretleri için 17 Haziran’da yurt dışına çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dönüşüne kadar ise yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vekâlet edecek.

Editör: Haber Merkezi