Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Arnavutluk'un Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde milli gün dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. 

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçiliği'nde milli gün dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli'nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon, Türkiye ve Arnavutluk milli marşlarının okunmasıyla başladı. Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcileri ile yerli ve yabancı davetli katıldı.

Gazheli, her Arnavut vatandaşı için bugünün çok önemli olduğunu belirterek, resepsiyona katılanlara teşekkürlerini iletti.

Başbakan Yardımcısı Kaynak ise Türkiye'nin Balkan coğrafyasındaki en önemli partner ve dostlarından birinin Arnavutluk olduğunu ifade ederek, milli gün dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin tarih boyunca en üst düzeyde olduğunu vurgulayan Kaynak, Türkiye'nin Arnavutluk'u Balkanlar'da kalıcı barış ve istikrarın tesisinde stratejik öneme sahip bir ülke olarak gördüğünü kaydetti.

Editör: Haber Merkezi