Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Anadolu Ajansı'nın (AA) 97 yıl önce Kurtuluş Savaşı zamanında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu hatırlatarak, "Anadolu Ajansı, 97 yıl içinde gerçekten modern bir ajans hüviyetine kavuştu. Bütün dünyada Türkiye'nin sesi oldu. Dünyanın sesini de Türkiye'yi taşıdı." dedi.

Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin milli kuruluşu Anadolu Ajansı'nın 97. yıl dönümünü kutladı. 

"Anadolu Ajansı milli bir kuruluşumuz. " diyen Kaynak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırası ve çok önemli bir kuruluş olan ajansın aynı zamanda saygın da bir kuruluş olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

"Anadolu Ajansı 97 yıl içinde gerçekten modern bir ajans hüviyetine kavuştu. Bütün dünyada Türkiye'nin sesi oldu. Dünyanın sesini de Türkiye'ye taşıdı. Ben bütün çalışanlarını tebrik ediyorum. Anadolu Ajansı'nın saygıdeğer Genel Müdürünü ve bütün ekibini, sizleri bu fedakar çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Anadolu Ajansı, Cumhuriyetimizin en önemli kuruluşlarından hatta Cumhuriyet öncemizin kuruluşlarından, Kurtuluş harbimizin kuruluşlarından. O en baştaki hassasiyetle, o ruhla, çalışmalarını devam ettiriyor.  Bütün dünyada da bizimle beraber, bizim milletimizin sesini oralara ulaştırıyor.  Biz Anadolu Ajansı'nı tebrik ediyoruz." 

Anadolu Ajansı'nın çok dilde yayın yapmasının önemine de dikkati çeken Kaynak, bunu ancak büyük devletlerin ajanslarının, ulusal ajansların yapabildiğini belirterek, ajansın ulaştığı noktanın da bu manada çok önemli olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi