Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı... Çıkması muhtemel diyorlar." dedi.

Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile beraberindekiler, yangında yaralananları tedavi gördükleri Adana'daki hastanelerde ziyaret etti. 

İlk olarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Kaynak, Soylu ve Kaya, yaralılara ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Doktorlardan yaralılar hakkında bilgi alan Kaynak, Soylu ve Kaya, daha sonra Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinde de tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin acı bir olayı hep beraber yaşadığını belirterek, "Öncelikle büyük geçmiş olsun. Aladağ'da bugün maalesef çok acı bir olayı hep beraber yaşadık, milletimiz beraber yaşadı. Akşam 19.30 sıralarında yangın neticesinde bir yurtta 12 vefat var, 10'u çocuk 2'si yetişkin. 24 yaralımız var. Değerli İçişleri Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Adana milletvekillerimizle birlikte Aladağ'a gittik." diye konuştu.

Kaynak, yangının çıkış nedeninin henüz kesinleşmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: 
"Tabii yangının çıkış sebebiyle ilgili Aladağ Savcılığı hemen duruma vaziyet etmiş. Bir keşif yapılacağını ifade ettiler. İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı... Çıkması muhtemel diyorlar. Tabii ahşap kaplamalar var, strafor, yalıtımlar var bunlar tutuşmuşlar. Çocuklarımızın bir kısmında atlamaları sonucunda ayaklarında kırıklar var, bir kısmının dumandan etkilenmeleri sonucu hastalıkları var. Tabii bu arada vefat edenler, adli tıptaki otopsilerden sonra defnedilecekler. Milletimizin başı sağolsun, büyük geçmiş olsun. Geride kalanlara acil şifalar diliyoruz."

Olayla ilgili araştırmaların devam edeceğini kaydeden Kaynak, olayın bütün yönlerinin yargı tarafından soruşturulacağını, bir yandan da yangına karşı tedbirlerle ilgili gerekli çalışma ve araştırmaların yapılacağını söyledi.

Yurdun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izin verilmiş bir yurt olduğuna dikkati çeken Kaynak, şöyle devam etti: 
"O Bakanlığımız kendi çalışmalarını yapacaktır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız psikososyal destek yönünden, olayın ilk anından itibaren 32 görevlisiyle sahada. Biz hem yaralananların hem de hayatını kaybeden çocuklarımızın, yavrularımızın ailelerinin yanında olacağız. Neticede olaya sebebiyet veren, yangına sebebiyet veren her neyse bu ortaya çıkacaktır ve sorumlularla ilgili işlemler yapılacaktır. Şimdilik böyle söylemekle yetinelim. Büyük bir acı ve dram halen sıcak."

Bir gazetecinin "Tören yapılacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Kaynak, "Törenle ilgili ailelerin tutumu çok önemli. Ne diyecekler, ne isteyecekler, Adana Valimiz olayın en başından beri Aladağ'da, bizimle beraber döndü. Ailelerle temas kuracaktır. Ama cenazelerin nakli ve defni için biz hükümet olarak, valilik olarak görevde olacağız." ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi