Afşin Kaymakamlığına vekâleten atanan Ahmet Can Pınar, Resmi Gazete'de yayımlanan 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle Afşin Kaymakamlığın asaleten atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.  Kahramanmaraş’ta 5 mülki amirlikte görev değişikliği yapıldı

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 10 mülki idare amirinin yerleri değiştirildi, 13 kaymakam ve 4 vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görevli 29 mülki idare amiri ise yapılan değerlendirmeler neticesinde mülkiye müfettişliğine atandı.

Merkezde görev yapan 4 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı. Söz konusu kararname ile geçen dönemde de uygulanmasına gayret edilen atamalar ile vali yardımcıları kaymakamlık görevine getirilerek bu kapsamda 616 olan vali yardımcısı sayısı 3 yıllık süreç içerisinde 315'e indirildi.

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirildi. Bu kaymakamlar belirlenirken tecrübeli ve başarılı olanlar arasından seçim yapıldı.

Kahramanmaraş’ta ise;

Kahramanmaraş Vali Yardımcılığına İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığına Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Amasya Vali Yardımcılığına Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kenan Örten, Kırklareli Vali Yardımcılığına Kahramanmaraş – Onikişubat Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat, Kahramanmaraş Onikişubat Kaymakamlığı’na Zonguldak – Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Kahramanmaraş – Afşin Kaymakamlığına Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Can Pınar,

Mülga Dernekler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü İken 31/08/2018 tarihli ve 2018/157 sayılı karar ile Afşin Kaymakamlığına atanan Ali Gökay’a ait hüküm iptal edilmiş ve adı geçen Tokat – Turhal Kaymakamlığına atandı.

Editör: Haber Merkezi