Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, tamamlandığında Afşin’in sembolü olacak Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi inşaatında çalışan işçilere tatlı ikramında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Afşin’de inşa edilecek olan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatı çalışmalar sürüyor.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye Cami inşaatı çalışmalarını inceleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin’de, gencinden yaşlısına, bayanından erkeğine toplumun her tabakasının faydalanacağı örnek bir mekan kazandırıldığını belirtti.

Cami inşaatının en zor kısmı olan ana kubbe çalışmalarında kalıp çakma işiyle devam ettiğini belirten Budan, “ İnşallah en kısa zamanda camimizin ana kubbe yapımı tamamlanacak. Müteahhit firmanın yetkilileri ve işçileri Afşin’in sembolü olacak Cami ve Külliyemizde çalışmalarını yürütüyor. Bizlerde hem çalışanlarımıza moral olması için tatlı ikramında bulunduk ve çalışmalar hakkında yetkililerimizden bilgi aldık. Şuanda işin en zor kısmı olan ana kubbe çalışmaları devam ediyor. Her geçen gün caminin ana hatları biraz daha belli oluyor. Burası vatandaşlarımızın sadece ibadet için geleceği bir mekan olmayacak. Külliyenin içerisinde öğrencilerimiz için kütüphanemiz olacak. Burada öğrencilerimiz hem derslerine çalışacak, hem de kitap okuma faaliyetlerinde bulunabilecekler. Ayrıca 350 kişilik konferans salonumuz bulunuyor. Dolayısıyla burası bir yaşam alanı olacak. Şuanda inşaatın dışındaki çevre düzenlemesi ve açma anlamında çok önemli adım attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi