Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Ali Edip Budan, her ayın ilk Çarşamba günü mahalle muhtarları ve daire amirleriyle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunacağını söyledi.

Afşin'de yapılan projeler, güvenlik, altyapı, sağlık, eğitim, tarım gibi kamu hizmetleri hakkında muhtarları bilgilendirmek istediklerini söylenen Budan, " Kahramanmaraş'ımızda Sayın Valimiz Vahdettin Özkan, ilçelerimizde ise kaymakamlarımız mahalle muhtarlarımız ve kurum amirlerimizle her ay bir araya geleceğiz. Bu toplantılarımızda mahallelerimizi ilgilendiren konuları görüşeceğiz. Vatandaşlarımızı temsil eden kişiler olarak muhtarlarımızın daire amirlerinden, daire amirlerimizin de muhtarlardan talepleri olacak. Muhtarlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızı her ayın ilk çarşamba günü yapacağız. Bu toplantılarımızdan hariç 6 ayda bir yapılmak üzere yine tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, oda başkanlarımız, daire amirlerimiz ve muhtarlarımızın katılacağı daha geniş bir toplantı düzenlemek istiyoruz. Bu buluşmalarımızın ilçemizdeki işlerin hızlandıracağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Mahalle muhtarlarıyla sürekli istişare içerisinde olmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Mahalle muhtarlarımızla her fırsatta bir araya gelmek, yaptığımız ve yapacağımız projeler hakkında sürekli istişare halinde olmak istiyoruz. Böyle bir ortamda sorun ve çözüm yollarının konuşulacak olması işlerin daha hızlı olmasını sağlayacak. Mahalle muhtarlarımızın bizden bir talebi olduğunda bir baktığımızda bizden çok başka bir kurumu ilgilendiriyor. Ardından yazışmalar, telefon trafiği başlıyor. Burada bunun önüne geçeceğiz ve ilçemizde koordinasyonu sağlayacağız" dedi.

Her ay düzenlenecek toplantılarla birlikte hızlı ve etkin devlet anlayışının ilk adımlarını atılacağını ifade eden Başkan Güven, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sistem değişikliğine gidilirken söylediği gibi bürokraside zaman kaybedilmesini önlemek ve diğer işlerde hızlı hareket edilmesi için önemli bir adım olacak. İlerleyen zamanlarda bu toplantılarımız ileride çok daha işlevsel hale gelerek Afşin'imizi nasıl ayağa kaldırırız, gelecek nesillerimize nasıl daha güzel bir Afşin kazandırırız'ı konuşacağız. Bu imkanı bizlere sunan Afşin Kaymakamımız Ali Edip Budan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından daire amirleri mahalle muhtarlarına kendi kurumlarınca yürütülen çalışmalarla alakalı bilgilendirmede bulundu. Ardından mahalle muhtarları vatandaşların istek ve taleplerini daire amirlerine ileterek sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi