Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Afşin’de 3 bin 300 metre kare alana yaptırılan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatında incelemelerde bulundu.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Budan, ana kubbe çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Afşin’in sembolü olacak caminin ana hatlarının biraz daha ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Afşin’e yakışan ve örnek olacak kalıcı bir eser kazandırıldığını söyleyen Budan, “Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye yatırımı Afşin için çok önemli bir yatırım. Bizim için sembol bir eser olmasının yanında madden ve manen çok kıymetli bir eser olacak.”dedi.

Cami inşaatını 2019 yılı Ramazan ayına kadar tamamlamak istediklerini ifade eden Budan, “Bu yıl içerisinde ana kubbe ve minare çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kaba inşaatı tamamlanmış olacak. Bundan sonra tüm enerjimizi caminin taş kaplaması ve ince işçiliklerine vereceğiz. Kış şartlarının müsaade ettiği müddetçe çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi ile Afşinli vatandaşlara bir sosyal yaşam alanı kazandıracaklarına değinen Budan, açıklamasına şöyle devam etti:

“İlçemize yakışır ve büyük bir eser inşa ediyoruz. Bu mekanın içerisinde bir yaşam olacak. Sadece namaz saatlerinde kullanılmayacak. Gençlerimizin sınavlarına hazırlanabileceği, ders çalışacağı ve kitap okuyabileceği bir kütüphanemiz yer alacak. 350 kişilik konferans salonumuz yine vatandaşlarımıza hizmet edecek. Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesinde aynı anda 2 bin kişi ibadet edebilecek. İnşallah inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla yapılacak güzel bir çevre düzenlemesiyle birlikte vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği güzel bir alan oluşturulacak.”

Cami sınırlarının genişletildiğini belirten Budan, “Camiinin ana giriş kapısının yer aldığı alanda eski ve harabe yapıları, hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ve Afşin Kaymakamlığımızın çalışmalarıyla satın alarak yıkımını gerçekleştirdik ve Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışladık. Bu yapıların kaldırılmasıyla bin 200 metrekare daha camimize kazandırılmış oldu. Bu camimiz başta Afşinli hemşerilerimiz olmak üzere Kahramanmaraş ve tüm Türkiye’den vatandaşlarımızın bağış ve destekleriyle yükselmeye devam edecek. Başlamış bir iş inşallah Allah’ın izniyle bitecek. Bizim hedefimiz 2019 yılı Ramazan ayına kadar yetiştirmek ve ilk teravih namazını burada kılmak. Bu güzel eserde emekleri alan başta Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan olmak üzere Diyanet Vakfı yetkililerimize, mühendislerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi