Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Ali Edip Budan, muhtarları özellikle ilçe gelenindeki gerekleştirilen düğünlerde maganda olaylarına karşı uyararak, silah sıkılmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Afşin'de yapılan projeler, güvenlik, altyapı, sağlık, eğitim, tarım gibi kamu hizmetleri hakkında muhtarları bilgilendirmek ve muhtarların taleplerini dinlemek için istişare toplantısı yaptıklarını ifade eden Budan, “ Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyemizin öncülüğünde her ay bir defa olmak üzere mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek kamu ve kurumlarımızın hizmetleri hakkında bilgi veriyoruz. Muhtarlarımız ise mahallelerini ilgilendiren sorunları birinci ağızdan kamu ve kurumlara iletme fırsatı buluyorlar.” Dedi.

Afşin’de mera vasfı taşıyan araziler için gerekli çalışmaları yapacakları belirten Kaymakam Budan, mahalle muhtarlarını uyararak vatandaşları mera arazilerinin kullanımı konularında uyarılması konusuna değindi.

Kaymakam Budan, düğünlerde silah atmanın cesaret değil cehalet göstergesi olduğunu belirterek, düğünlerde silah atılmamasını istedi.

Düğünlerde, asker uğurlamalarında silah sıkılmasının tehlikeli ve can alıcı sonuçlar doğuracağını ifade eden Budan, “ Düğünlerde silah atılmaması konusunda İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız gerekli önlemleri alarak düğün sahiplerini uyarıyorlar. Özellikle İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Belediyemizin de desteğiyle ilçemizin çeşitli noktalarına afişler asarak vatandaşlarımızı uyarıyor. Muhtarlarımızın da kendi mahallelerindeki düğünlere giderek oradaki vatandaşlara silah sıkmaması yönünde uyarıda bulunarak kolluk kuvvetlerine destek olması gerekiyor” diye konuştu.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlama işinin öncelikli görevleri arasında olduğuna değinen Budan, şöyle devam etti:
“Geleneksellik adına düğünlerde, asker uğurlamalarında veya diğer eğlencelerde silah sıkılması tehlikeli ve can alıcı sonuçlar doğurmaktadır. Düğün - Nişan gibi törenlere gelenler, buraya eğlenmek, yakınlarının mutluluğunu görmek için gelmekte, fakat merasim töreninin sonunda havaya atılan silah ve uzman olmayan kişilerin kullandığı havai fişekler tarafından hayati risk altında kalmaktadır. Ayrıca her kutlamanın yasayla sınırlan çizilen makul bir zamanı vardır. Güvenlik birimlerimizin işini zorlaştıracak ve etrafımıza rahatsızlık verecek eylemlerden kaçınmamız gerekmektedir. Havaya silah sıkmak, zamansız ve amatörce havai fişek kullanmak, insanlarda korku ve panik meydana getirmek, asla bir kutlama ve sevinç gösterisi olamaz. Zaman zaman medyaya yansıyan haberlerden de takip ettiğimiz gibi bu tür olaylarda birçok insanımız hayatını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır. Bu alışkanlıklardan lütfen vazgeçelim, düğünümüz mateme dönüşmesin. Mutlu bir günü acıya, güzel bir hatırayı kötü anıya dönüştürmeye lütfen son verelim.”

-“Akdere’nin yapımına yeniden başlanılacak”

Akdere İçme Suyu Şebekesi yapım ihalesinin DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yeniden ihale edildiğini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “İhaleyi alan firmamız belli oldu ve en kısa zamanda yapımına yeniden başlayacak. Akdere İçme Suyu Şebekesinin yapım ihalesi iki ayrı şekilde ihale edildi. Bir firma çelik boru döşeme işini, bir başka firma ise tünel açma işini gerçekleştirecek. 15 gün içerisinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Proje dahilinde Akdere kaynaklarından Afşin’e, başka bir kaynak olan Sarımağara kaynağından ise Elbistan’a içme suyu temin edilecek. Kaynakların ikisi de farklı fakat ihale kapsamında ikisi de aynı anda yapılacak.” açıklamasında bulundu.


Mahalle muhtarlarıyla sürekli istişare içerisinde olmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Mahalle muhtarlarımızla her fırsatta bir araya gelmek, yaptığımız ve yapacağımız projeler hakkında sürekli istişare halinde olmak istiyoruz. Böyle bir ortamda sorun ve çözüm yollarının konuşulacak olması işlerin daha hızlı olmasını sağlayacak. İlerleyen zamanlarda bu toplantılarımız ileride çok daha işlevsel hale gelerek Afşin'imizi nasıl ayağa kaldırırız, gelecek nesillerimize nasıl daha güzel bir Afşin kazandıracağımızı konuşacağız. Bu imkanı bizlere sunan Afşin Kaymakamımız Ali Edip Budan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından daire amirleri mahalle muhtarlarına kendi kurumlarınca yürütülen çalışmalarla alakalı bilgilendirmede bulundu. Ardından mahalle muhtarları vatandaşların istek ve taleplerini daire amirlerine ileterek sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi