"Aramızda bir Afşinli ile ayrılıyoruz"

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle, Konya'ya bağlı Kulu İlçe Kaymakamı olarak atandan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin'e Eshab-ı Kehf Külliyesi'nden veda etti.

Cuma namazı için ailesi birlikte, UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesinde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesine gelen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin'deki son cuma namazını tarihi yerde kılmak istediğini söyledi.

- "Afşin'e 3 kişi geldik, 4 kişi ayrılıyoruz"                                          

Afşin'in ve Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin kendisinde ayrı bir yeri olacağını ifade eden Budan, " Bugün Afşin'deki, Eshab-ı Kehf’te ki son günümüz. Afşin ilçemizden cumartesi sabah itibariyle ayrılacağız. Afşin’e ilk geldiğimiz gün Eshab-ı Kehf’i ziyaret etmiştik. Burada namaz kılıp görev süremizce hayırlı hizmetlere vesile kılınması için dua etmiştim. Bugün aradan 3 yılı aşkın bir süre geçti ve bugün Eshab-ı Kehf’te son cumamızı kıldık. Yüzümüzün akıyla geldiğimiz yerden yüzümüzün akıyla çıkmayı nasip ettiği için Allah’a şükrettik. Afşin’e biz 3 kişi geldik, 4 kişi olarak ayrılıyoruz. Dolayısıyla Afşin’in bizde bir anlamı var. Aramızda bir de küçük Afşinli var. İnşallah bundan sonra yeni yerimizde hizmete devam edeceğiz." diye konuştu.

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nden manen çok etkilendiğini ifade eden Budan, " Eshab-ı Kehf’in dünyada birçok yerde olduğu iddia ediliyor ama ora veya bura diye tartışmanın çok bir anlamı yok. Gerek ata yadigârları gerek Selçuklu zamanında yapılan eski yapılar. Yine Osmanlı sultanlarımızın fermanları, Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırmış olduğu eserler var. Halkın göstermiş olduğu rağbet Kuran-ı Kerim’deki Kehf Suresinde geçen olayların Afşin’de yaşandığına bizi inandırdı. Manen buradan çok etkilendik.  Tabi önemli olan Eshab-ı Kehf’in burada veya başka bir yerde olması değil, Kuran’da geçen Kehf Süresinin Müslümanlar tarafından doğru anlaşılması.Burada önemli olan Kehf süresinde anlatılan mesajları anlamak ve insanlarımız tarafından algılanması. Yani Eshab-ı Kehf’in manasına uzak olmamalıyız. Vatandaşlarımız buranın değerini bilsinler.  Allah’a emanet olun."açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi