Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Afşin Sağlık Yüksekokulu kurulmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede yayınlandığını belirterek, " Dört yıllık Sağlık Yüksekokulumuz Afşin'e hayırlı olsun."dedi. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Afşin Sağlık Yüksekokulu kurulmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Kahramanmaraş'ta  dört yıllık Yüksekokul sayısı Afşin Sağlık Yüksekokulu ile birlikte 5 oldu. Afşin Sağlık Yüksekokulunda ilk aşamada dört yıllık sağlık kurumları işletmeciliği bölümü ve beslenme ve diyetetik bölümü olacak.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " 8 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan mükerrer sayısında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Afşin Sağlık Yüksekokulu kurulmasına dair karar yayınlandı. Dört yıllık Sağlık Yüksekokulumuz ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Afşin'de dört yıllık fakülte açılması için sivil toplum kuruluşlarımız ve ilçemizin geneli mücadele veriyordu. Geçtiğimiz cumartesi günü itibariyle bu mücadelesinin ödülünü aldı. Dört yıllık sağlık kurumları işletmeciliği bölümü ve beslenme ve diyetetik bölümü olmak üzere Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü tarafından iki bölüm olarak Yükseköğretim Kurulu müracaatı yapılmıştı. İnşallah bu iki bölümümüzde açılacak ve önümüzdeki günlerde başka bölümler üniversitemizce çoğaltılabilir. Önümüzdeki dönemde dört yıllık sağlık yüksek okulumuz eğitim öğretime başlaması için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğümüz gerekeni yapacaktır. Dört yıllık Sağlık Yüksekokulumuz Afşin'e kazandırılmasında emeği geçen kamu kurumlarında çalışanlarımıza, üniversite personelimize, siyasilerimize ve sivil toplum örgütü temsilcilerimize özellikle son süreçte bu işin ivme kazanmasında büyük destekleri ve katkıları olan, bizzat ilgilenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlarından  Sefer Turan Bey'e, Afşinli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. "şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Afşin Sağlık Yüksekokulu Kurulmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayınlanan kararda şöyle denildi:

"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Afşin Sağlık Yüksekokulu kurulması; Milli Eğitim Bakanlığının 9/1/2015 tarihli ve 258255 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 26/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

Editör: Haber Merkezi