Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma Kulübü (KADAK) Andırın'da sarp kayalıklarda 4 gündür mahsur kalan keçileri kurtardı.

Andırın ilçesine bağlı Geben Mahallesi Gökyalım Uzun Mağara mevkiinde Hikmet Taş’a ait 4 keçi sürüden ayrılarak sarp kayalıklara çıktı. keçiler çıktıkları kayalıklarda mahsur kaldı. Hikmet Taş, keçilerini mahsur kaldığı kayalıklarından indirmeyi başaramayınca KADAK ve AFAD ekiplerinden yardım istedi.

İhbar Üzerine AFAD Müdürlüğü ile koordineli çalışan KADAK ekibinden 4 kişi bölgeye sevk edildi. Ekipler, 7 saat süren çalıma sonrası 4 keçiyi iple aşağı indirmeyi başardı.

Konuyla ilgili veren KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan, keçilerin kaldığı yerin çok kritik bir bölge olduğunu, ramazan ayında bu zorlu arazide hayatlarını tehlikeye atarak keçileri kurtardıklarını ifade etti.

Keçileri sağ salim aşağı indiren kadak ekibine teşekkür eden Hikmet Taş ise, Kahramanmaraş’ta böylesi bir kurtarma ekibinin olmasının kırsal bölgelerde yaşayan insanlar için büyük şans olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi