Elbistan'da, bazanın üzerine düşmesi sonucu sıkışarak hayatını kaybeden Mert Bakır’ın (7) cenazesi yarın yapılacak cenaze töreninin ardından aile mezarlığına defnedilecek. Anne Ayşe Bakır, oğlunun ölümüne neden olan bazayı sokağa attı
Alınan bilgiye göre, 15 Aralık günü saat 22.30 sıralarında Yunus Emre Mahallesi Ayçiçek Sokak’ta ikamet eden ilkokul 2. sınıf öğrencisi Mert Bakır (7), ders kitaplarını almak için açtığı baza kapağının üzerine düşmesi sonucu sıkıştı.
Olay sonrası kaldırıldığı hastanede kalbi çalıştırılan ve daha sonra tekrar duran Mert Bakır, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Mert Bakır’ın cenazesi ailesine teslim edildi. Mert Bakır’ın cenazesi Irak’ta çalışan babası Ali Bakır’ın memleketi Elbistan’a gelmesiyle, yarın cemevinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Nurhak ilçesine bağlı Soğucak mezrasında aile mezarlığına defnedilecek.
Mert Bakır’ın okulunda ise okul yönetimi tarafından alınan karar çerçevesinde, diğer sınıf öğrencilerinin olumsuz yönde etkilenmemesi için herhangi bir tören veya program yapılmayacak.
Mert Bakır’ın amcası Hüseyin Bakır, annesi Ayşe Bakır'ın olayın şokunu atlatamadığını belirterek, "Anne mutfakta bulaşıkları yıkıyormuş. Çocuk altta defter, kitap, kalemi varmış. Pazartesi gününe hazırlık yapıyormuş. Anne zannediyor ki, hazırlığını görüyor. Başka kimse yok. Çocuk kaldırıyor. Sonra anne fark ediyor. Bakıyor ki göğüsten yukarısı simsiyahlaşmış. O şekilde buluyor. Bağırıyor, komşular yetişiyor. 112’yi arıyor. Ambulans geliyor. Müdahale ediliyor. Kalbi çalıştırılıyor, çocuk hastanesine götürülüyor orada yapılacak bir şey olmadığını tespit edince devlet hastanesine sevk edildi. Doktorlar gereken müdahaleyi yaptılar ama sonuç çıkmadı" dedi.
Amca Bakır, Mert'in annesi Ayşe Bakır'ın çocuğunun ölümüne neden olan bazayı acısının tazelenmemesi için sokağa atılmasını istediğini belirterek, bazayı kendisinin de ihtiyaç sahibi aileye verdiğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi