Afşin'e yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi yapımı için proje çalışmalarında sona gelindi. Bu nedenle Afşin Belediyesi Meclis salonunda 25.11.2014 tarihinde Gündem gereği Olağan Meclis Toplantısını geçekleştirdi.
Afşinbey Mahallesi Suluk Mevkiine yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin yapılması için Kahramanmaraş Büyükşehir ve ilçe Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği proje çalışmalarını tamamlamak üzere.
Daha önceki çalışmalar neticesinde de Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Hibe Destek Programı (İPA) çerçevesinde; Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçeleri ile 215 mahalleyi kapsayacak şekilde hazırlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi proje çalışmalarında sona gelindi.
Kahramanmaraş Büyükşehir  ve ilçe  Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği 25 Kasım salı günü yapmış olduğu toplantıda Afşin'e bağlı Suluk mevkiindeki 550 dekarlık alana kurulacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi için 925 ada, 11,12,13,14,15 ve 16 parsel sayılı özel mülkiyete ait alanın satın alınması kararına vardı.
Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Canpolat" Afşin'e yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi yapımı için proje çalışmalarında sona gelindi. Projeyi tamamladıktan sonra ihaleye çıkılacak ve yapım aşamasına geçilecek. Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Hibe Destek Programı (İPA) çerçevesinde; Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçeleri ile 215 mahalleyi şekilde kapsayan hazırlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi çalışmaları sona gelindi." dedi.
Katı atık depolama ve bertaraf tesisiyle atıkların fenni koşullara uyularak depolanacağını söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Canpolat, Projenin yapım aşaması tamamlandıktan sonra atıklar fenni koşullara uyularak depolanacak ve çevreyi tamamen korumaya yönelik çalışmalar yapacağız. Ayrıca çöplerden ortaya çıkan atık sular ve diğer atıklarda bertaraf edilecek. Şehirlerimizi vahşi çöp depolama alanlarından kurtaracağız. Ayrıca tesisimiz ile birlikte çöp sahalarında çürüyen cam, kâğıt gibi geri dönüşümü olan malzemeleri de ülke ekonomisine kazandıracağız. Proje ile ayrıca kompost tesisi, ayrıştırma tesisi, dönüşüm merkezi, depolama ve taşımanın iyileştirilmesi için ekipman sağlanması ve teknik yardım projesi uygulanacaktır." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi