Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Doha ziyareti sonrasında tarihinin en güçlü dönemini yaşayan Türkiye-Katar ilişkilerini Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarak El-Şafi anlattı. 
"Yeni Yatırımlar Olabilir”

 İki ülke arasında enerji alanında ilişkiler çok iyi düzeye getirilmesi gerektiğini söyleyen Büyükelçisi El-Şafi, "Bu doğrultuda başka alanlarda da çalışmalar var. Bunlar ilerisi için ortaya çıkacak. Teknik detaylar da var, bunlara bakılıyor. Afşin-Elbistan projesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye çok verimli topraklara sahip, her türlü yatırım yapılabilir. Katar olarak Türkiye ile siyasi alanda ulaştığımız düzeye henüz ekonomi ve yatırım alanında ulaşmış değiliz. Tabii ki bu ilişkileri daha da ileriye götürecek desteğe, katkıya hazırız" diye konuştu.

El-Şafi, Türkiye ile yapılan son enerji anlaşmasında ihraç edilecek LNG miktarının belirtilmediğini ifade ederken, "Bu kriz döneminde, kardeş ülkemize her türlü miktarı temin etmeye hazırız" ifadelerini kullandı. 

İlişkilerin sadece devlet düzeyinde kalmamasını ve halkların da yakınlaşmasını istediklerini söyleyen El-Şafi, bu kapsamda vizelerin kaldırıldığını vurgulayan El-Şafi, " Türkiye ile Katar arasında vizeler kaldırıldı. Bunlar örnek ilişkilerdir. Bunun sadece devlet düzeyinde kalmasını istemedik, halkların da yakınlaşmasını sağlamaya çalıştık. Bir takım eylemlerde bulunduk. Halklar birbirini çok iyi tanısın istedik. Bu doğrultuda 2015 Katar-Türk yılı oldu. 15 anlaşma imzaladık. Son dakikada 16'ncısı geldi ve vizeler kaldırıldı" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi