Kuruluşundan itibaren çalışmalarına vatandaş odaklı olarak devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, indirimli su tarifesi ile içme suyu tarifesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Altunok yaptığı açıklamada, “Harp ve vazife malulleri, şehit ailesi, gazilerimiz, gazi dul eşleri, 65 yaş muhtaç aylığı alanlar ve devlet sporcu şeref aylığı bağlananların, bağlı bulundukları sosyal güvenlik kurumunca verilmiş olan kimlikleri ibraz etmek kaydı ile sadece ikamet ettikleri ve müstakil sayaç takılı olan meskenleri için kullandıkları su ve atıksu bedeline yüzde 50 indirim uyguluyoruz. Özürlülük oranı yüzde 40 ve üzerindeki aile reisleri, maaş almadıklarını ve vergi mükellefi olmadığını belgelemeleri halinde sadece ikamet ettikleri bir mesken için ayrı sayaç takılı olması kaydıyla yüzde 50 indirimli su tarifesinden faydalanabilirler” dedi.

1184 abone, indirimli su tarifesinden faydalanıyor

Altunok açıklamasında, “İndirimli tarifeden faydalanan abone sayımız bugün itibarıyla bin 184’tür. Bu rakam bize az geldiği ve Kahramanmaraş’ta bu indirimden faydalanabilecek vatandaşlarımızın olduğunu düşündüğümüzden bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Vatandaşlarımız gerekli şartları taşıyıp, KASKİ Genel Müdürlüğüne başvurmaları durumunda indirimli su tarifesinden faydalanabilirler” diye konuştu.

Çevre illere göre en ucuz suyu Kahramanmaraşlı kullanıyor

Altunok, açıklamasının devamında bir konuya da açıklık getirdi. Altunok, “KASKİ Genel Müdürlüğü kuruluşundan itibaren suyun fiyatında bir değişikliğe gitmemiştir. Çevre illere baktığımızda en ucuz suyu Kahramanmaraş halkı kullanıyor. Şu anda Kahramanmaraş’ta 1 metreküp suyun bedeli tüm vergiler dahil 1,98 TL’dir. Bu rakam Malatya’da 2,30 TL, Kayseri’de 2,89 TL, Gaziantep’te 3,17 TL, Hatay’da 3,23 TL ve Adana’da 3,43 TL’dir” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi