Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Onikişubat ilçesi Fatmalı Mahallesinde yaz aylarında meydana gelen su sorununu çözüme kavuşturuyor.

Son yıllarda etkisini gösteren kuraklıklar nedeniyle il genelinde içme suyu ilave çalışmalarını sürdüren KASKİ, alt yapı çalışmalarına da devam ediyor. Onikişubat ilçesi Fatmalı Mahallesinde kuruluştan itibaren 1 adet içme suyu sondaj kuyusu ve 30 km içme suyu hat çalışmasını tamamlayan KASKİ, dört kilometreyi aşkın içme suyu şebeke hattı çalışmasını da tamamlayarak toplam 34 km içme suyu hattı ile mahallenin içme suyu sorununu tamamen çözüme kavuşturdu. Bunların yanında yaz aylarında kuraklık nedeniyle mahallenin üst kotlarında oluşan su kesintilerini önlemek amacıyla 100 tonluk içme suyu deposu da yapılıyor.

Muhtar Kalay; KASKİ Fatmalı ’ya Büyük Yatırım Yaptı

Fatmalı mahalle muhtarı Şeref Kalay çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Mahallemizde uzun yıllardır içme suyu sorunu yaşıyorduk. KASKİ’nin kuruluşundan itibaren yerleşim yerlerimizin sorunları bir bir çözüme kavuştu. KASKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden itibaren taleplerimizi değerlendirdi. Fatmalı mahallemize içme suyu şebeke hatları olsun depo olsun büyük yatırım yaptılar. Çalışmalar için hem şahsım hem de mahallemizde yaşayan vatandaşlar adına başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi