Kuruluşundan itibaren çalışmalarına vatandaş odaklı olarak devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. 

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa ALTUNOK, indirimli su tarifesi ile birtakım açıklamalarda bulundu. 

Engelli Vatandaşlarımız suyu % 50 indirimle kullanabilirler

ALTUNOK yaptığı açıklamada; ‘’Daha önce indirimli su tarifesinden faydalanacak sınıfa giren vatandaşlarımızın herhangi bir sosyal güvencesi olmamasını istiyorduk ve çocuklarının engellilik durumu dikkate alınmıyordu.Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ’un talimatlarıyla düzenlediğimiz yeni yönetmeliklebu durum ortadan kalktı. Harp ve vazife malulleri, şehit ailesi, gazilerimiz, gazi dul eşleri, 65 yaş muhtaç aylığı alanlar ve devlet sporcu şeref aylığı bağlananların, bağlı bulundukları sosyal güvenlik kurumunca verilmiş olan kimlikleri ibraz etmek kaydı ile sadece ikamet ettikleri ve müstakil sayaç takılı olan meskenleri için kullandıkları su ve atıksu bedeline %50 indirim uyguluyoruz. Özürlülük oranı sürekli % 40 ve üzerinde olanlar, bakım aylığı alanlar, özürlü çocuğu olanlar(sürekli %40 ve üzeri özürlüler) dul maaşı alanlar sadece ikamet ettikleri mesken için abone adına çıkarılmak kaydı ile(reşit olmayan çocukların aboneleri velisi adına) % 50 indirimden faydalanacaklar’’ dedi.

 1189 abone, indirimli su tarifesinden faydalanıyor

ALTUNOK konuşmasının devamında,’’İndirimli tarifeden faydalanan abone sayımız bugün itibarıyla 1189’dur. Yapılan yeni değişiklikle bu sayı artacaktır. Vatandaşlarımız gerekli şartları taşıyıp, Genel Müdürlüğümüze başvurmaları durumunda indirimli su tarifesinden faydalanabilirler’’diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi