Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) su sayaçları okumasında çifte standart uyguladı. Kahramanmaraş’ta son ödeme tarihinden önce ödenen su borçlarında %10 indirim uygulanırken, Afşin ve diğer ilçelerde  bu uygulama yapılmadı.
 
30 Mart yerel seçimler sonrası Kahramanmaraş’ın büyük şehir statüsü kazanması ardından, su sayaçlarının okunması işi KASKİ’ye devredildi. Yapılan devir işlemi ardından yaklaşık 5 ay gecikmeli bir şekilde su sayaçlarını okumaya başladı.
 
Gecikmeli olarak su faturalarını alanlar fatura üzerindeki “Son Ödeme Tarihinden Önce Ödenen Su Borçlarına Uygulanan %10 indirim Genel Kurul Kararı İle Sadece Merkez’de Uygulanır” kararını gören vatandaşlar KASKİ’ye tepki gösterdiler.
 
KASKİ’nin bölgesel ayrımcılık yaptığını söyleyen vatandaşlar, bu uygulamanın adil olmadığını savunarak şunları kaydettiler:
 
“Gecikmeli olarak aldığımız su faturalarında erken ödemelerde, uygulama %10’luk indirim ilçelerde kaldırılmış. Sadece Kahramanmaraş Büyük Şehir’de uygulama kararı alınmış. Birde su faturasının üzerine “Son Ödeme Tarihinden Önce Ödenen Su Borçlarına Uygulanan %10 indirim Genel Kurul Kararı İle Sadece Merkez’de Uygulanır” mesajı yazılmış. Bu uygulama tamamen yanlış. Büyükşehirde yaşayan bir kişiyle Afşin’de, Elbistan’da, Göksun’da, Ekinözün’de Nurhak’ta, Andırın’da, Pazarcık’ta, Çağlayançerit’te yaşayan bir kişi eşit tutulmamış. Kahramanmaraş’ta uygulanan %10’luk uygulama neden ilçelerde uygulanmamış? Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çifte standart uyguluyor ve ayrımcılık yapıyor. Bu uygulamanın yetkililer tarafından düzeltilmesini istiyoruz”
 
Diğer taraftan KASKİ yetkililer, erken ödemelerde sadece Kahramanmaraş merkezde yapıldığını, ilçelerde ise, eski uygulama neyse onu uyguladıklarını kaydettiler.

 
KASKİ’nin kafası karışık
 
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) su sayaçlarını okuması ardından faturanın ön tarafında “Son Ödeme Tarihinden Önce Ödenen Su Borçlarına Uygulanan %10 indirim Genel Kurul Kararı İle Sadece Merkez’de Uygulanır” mesajını yazarken arka sayfasında ise, “Son ödeme tarihinde önce yapılan ödemelerde su fiyatları üzerinden %10 indirim yapılmaktadır” ibaresi koydu.  
Editör: Haber Merkezi