KASKİ Genel Müdürlüğü vatandaşları, içme suyunun kaçak kullanımı ve sulamada kullanılmasının su kesintilerine sebep olması nedeniyle uyardı.

KASKİ tarafından yapılan açıklamada; “ KASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlama konusunda çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Ancak içme suyunun kaçak olarak ve amacı dışında sulamada kullanılması bazı yerleşim yerlerinde su kesintilerine sebep olmaktadır. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın bahçe sulamamaları konusunda çok hassas davranmaları gerekmektedir. ’’ denildi.

               

Kaçak Kullanıma Ağır Cezalar Verilebiliyor

Suyun sayaçtan geçmeden kullanılması kaçak su olarak tanımlanıyor.KASKİ Genel Müdürlüğü il genelinde kaçak su ile mücadelesine aralıksız devam ediyor.  Kaçak su kullananların tespiti halinde gerekli işlemler yapılarak adli işlemlerle birlikte para cezaları da uygulanmaktadır. Ayrıca Kaçak su kullananların 185 Çağrı Merkezine bildirilmesi de gerekmektedir.

Sulama Su Kesintilerine Sebep Oluyor

KASKİ Genel Müdürlüğünün il genelinde yaptığı çalışmalarla yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanmış olmasına rağmen içme ve kullanma suyunun amacı dışında sulamada kullanılması su sarfiyatını artarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine sebep olabiliyor. Özellikle yaz aylarında meydana gelen bu durum karşında vatandaşların içme suyu ilesulama yapmamaları kendi menfaatleri açısından büyük önem arz ediyor.

Editör: Haber Merkezi