Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin kentte başlattığı ulaşım projelerinde altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önemli projelerinden Trabzon Caddesi Yayalaştırma Projesi ve Karamanlı Köprülü Kavşak Projesinde inşaat alanlarında içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve ızgara çalışmaları yapılıyor. Ekiplerin oldukça yoğun bir tempoda sürdürdükleri bölgeye uzun yıllar hizmet verecek altyapı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Trabzon Caddesinde Çalışmalar Tamamlandı

Trabzon Caddesi Yayalaştırma Projesi Kapsamında başlatılan inşaat çalışmalarıyla bölgenin altyapı yenileme ve deplase çalışmaları tamamlandı. Caddenin içme suyu hatları deplase edildi. Yeni yağmur suyu hattı ve ızgara çalışması yapılarak aşırı yağışlarda olası sel riskinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Trabzon Caddesinde toplam 2500 metre içme suyu hat deplasesi, 1500 metre yağmursuyu hattı ve caddenin yağmursuyu ızgaraları yapıldı.

Karamanlı Kavşağında Çalışmalar Sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin şehir içi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde trafiğin rahatlatılması amacıyla başlattığı Karamanlı Kavşak Projesi kapsamında inşaat alanının içinde kalan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının deplase işlemleri KASKİ Genel Müdürlüğünce sürdürülüyor.  Alanda bulunan içme suyu hatlarının deplase çalışmaları tamamlanarak yeniden hizmete alındı. KASKİ ekipleri şu anda bölgede kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının deplase edilerek yan yollara alınması işlemlerini sürdürüyor. Yoğun bir mesai harcanan çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi