Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Onikişubat İlçesi Dadağlı Mahallesinde yaptığı içme suyu çalışmalarıyla mahalleye uzun yıllar hizmet verecek içme suyu altyapı sistemini oluşturdu.

Mahallenin geçmişten gelen içme suyu sorununa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları üzerine KASKİ Genel Müdürlüğü el attı. Dadağlı Mahallesine 2016 yılından bu yana içme suyu sorununun çözülmesi amacıyla büyük yatırım yapıldı. Mahallenin içme suyunun yeterli gelmemesi üzerine 2 adet sondaj kuyusu açıldı. Şebekeye verilen içme suyu kaynaklarındaki kaptaj tesisleri yenilendi. 2 yeni içme suyu deposu yapıldı. Mahallede mevcut bulunan 2 içme suyu deposuna bakım onarım yapıldı. Dadağlı’nın ömrünü tamamlayan ve sık sık patlaklar meydana gelen eski içme suyu şebekesi yerine 23 km uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi yapılarak vatandaşlara kesintisiz içme suyu verilmeye başlanıldı.

Dadağlı Mahalle Muhtarı Adem Sarıtürk vatandaşların geçmişte taşıma su ile içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını belirterek Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu sorunların önüne geçildiğini söyledi. Sarıtürk konuşmasının devamında ‘’ Sıkıntılarımızı KASKİ Genel Müdürlüğümüze ilettik, takipçisi olduk. 2016 yılında sondaj kuyuları açıldı. Su problemimiz kalmadı. Ancak şebekemiz eski olduğundan yine başvurumuzu yaptık. Sağolsunlar bizleri hiç geri çevirmediler. Şebekemiz yenilendi. Depolarımız yenilendi. Kaynak sularımız düzene girdi. Büyükşehir kuruldu, KASKİ kuruldu.4 yıllık süre zarfında muhtar arkadaşlarımızdan çevremizden duyuyoruz, görüyoruz gerek ilçeler gerek mahalleler olsun altyapı çalışmaları bitme noktasına geldi. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Ben vatandaşlarım adına bir muhtar olarak öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’e ve onun her kademedeki değerli mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi