KASKİ Genel Müdürlüğü şehir genelinde vatandaşlara içme suyu sağlayan depoların modernize edilmesi için bakım onarım atağı başlattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde kronikleşmiş sorunlara el atan KASKİ Genel Müdürlüğü içme suyu depolarının bakım, onarım ve modernizasyonu için çalışma başlattı. Bu kapsamda öncelikle il genelindeki içme suyu depolarının mevcut durumları ile ilgili bir çalışma yapan KASKİ Genel Müdürlüğü Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinin merkez mahallelerine içme suyu sağlayan depolarda bakım onarım çalışmalarını başlattı.

İl Genelindeki Tüm İçme Suyu Depoları Modernize Edilecek

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, İşletmeler Dairesi Başkanı Çetin HURŞİTOĞLU ve teknik ekipler birlikte Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde devam eden içme Suyu depolarındaki bakım onarım çalışmalarını incelerken yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin sağlıklı ve kesintisiz içme suyu kullanabilmeleri için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Su kaynaklarının verimli olarak kullanılabilmesi amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalara ek olarak içme suyunun vatandaşlara dağıtımında büyük işlevleri bulunan içme suyu depolarının modernizasyonu için 369 adet deponun bakım onarım ihalesini yaparak çalışmalara başladık. İlk etapta ilçe merkezleri ile beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde bu çalışmalar yapılacak. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde de çalışmalar başlatacağız. Amacımız tüm içme suyu depolarını belli bir standarda getirerek modernize etmek. Akabinde şehir merkezlerinden başlayarak tüm içme suyu şebekesinde skada sistemini kurmak. Skada sistemi için de proje çalışması başlattık.” Dedi.

Öncelik Çevre ve İnsan Sağlığı

KASKİ Genel Müdürlüğü vatandaş memnuniyetini temel hedef olarak yapılan tüm projelerde uygulamaktadır. Bu amaçla içme suyu kaynakları, tesisler, içme suyu şebekeleri, kanalizasyon şebekeleri ve arıtma tesislerini yaparken insan ve çevre sağlığına azami dikkat göstermektedir.

 

Editör: Haber Merkezi