Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Göksun İlçe Merkezinin içme suyu şebeke hattını yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla Göksun İlçe Merkezi tarihinde ilk kez düzenli içme suyu şebeke hattına kavuşmuş olacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç liderliğinde kentin altyapısının geleceğine dönük planlamalarını tek tek hayata geçirmeye devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü, Göksun İlçe Merkezinin yıllardır süre gelen içme suyu şebeke problemine son veriyor. 2014 yerel seçimlerinden sonra Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla kurulan KASKİ, Kentin altyapısını adeta yeniden şekillendiriyor. Kahramanmaraş’ın daha yaşanılabilir bir şehir olması adına altyapıda dev projeleri hayata geçirmeye devam eden Genel Müdürlük, Göksun İlçe merkezinin içme suyu şebekelerini tamamen yeniliyor. İlçede projeli bir altyapı olmaması ve mevcut şebekenin de çok eski olması nedeniyle işletme konusunda ciddi problemler yaşanıyordu. Herhangi bir arıza olması durumunda ilçenin suyunun tamamen kesilmesi gündeme gelmekteydi. Ayrıca hatların düzensiz döşenmesinden dolayı şebekede yeterince su olmasına rağmen binaların üst katlarına su ulaşmamaktaydı ve vatandaşlar hidrofor kullanmak zorunda kalıyordu. Tüm bu etkenleri göz önüne alan KASKİ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda ilçede şebeke yenileme çalışması başlattı.

Göksun’a 170 Kilometre İçme Suyu Hattı

İlçenin mevcut şebekesini tamamen yenilerek modern bir altyapı ağı örecek olan KASKİ, ilçede 140 ile 630 mm çapları arasında toplam 170 km içme suyu hattı yapacak. Bunun yanında 4000 m³’lük büyük içme suyu deposuyla suyun dağılımını kontrol altında tutacak.

Altyapıda Teknoloji Atılımı

Yeni şebekenin yapımına başlanmasıyla birlikte, şebekenin her türlü kontrolünün sağlanması amacıyla Scada Otomasyon Sistemi devreye alınacak. Bu sistem sayesinde içme suyu şebekelerine anlık takip ve müdahale kolaylaşacak. Sistem ile vanaların (Aç/Kapa) uzaktan kumandaları, arıza durumlarının belirlenmesi, su seviyelerinin, Kimyasal parametrelerin (Ph, Klor, Bulanıklık) SCADA merkezinden izlenmesi ve uzaktan kontrol edilmesi sağlanacak. Böylelikle herhangi bir arıza olması durumunda nokta tespit yapılarak arızalar kısa sürede giderilecek. Kayıp kaçak oranı minimize edilecek.  İçme suyunun kalitesi sürekli kontrol altında olacak.

Editör: Haber Merkezi