KASKİ “Taşıma Su İle Değirmen Döndürecek”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi  (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altınok, Afşin’in su sorununu tankerlerle su depolarına su taşıyarak çözeceklerini kaydetti.
 Afşin’de su sorunu devam ederken, Afşin’in merkez 9 mahalle muhtarı KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok ile görüştü. Muhtarlar mahallelerinde bazı bölgelerde 3-4 aydır hiç su akmadığını, bazı bölgelerde  ise 5-6 aydır su akmadığını belirtiler. Yapılan çalışmalara değinen KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, Afşin’deki su sorununu çözebilmek için tankerlerle su depolarına su taşıyacaklarını ve bu sorunu çözeceklerini belirterek, “Taşıma suyla değirmen döndüreceğiz” dedi.
 
Çöllolar Kaynağı KASKİ’ye Rantabl Gelmedi!

9 merkez mahalle muhtarı Çöllolar Kömür Havzası’nda saniyede 50-60 lite su olduğunu ve bu suyun Afşin’e getirilmesini istediler. KASKİ Genel Müdürü Altınok ise bu suyun Afşin’e getirilme maliyetinin yaklaşık 4 Milyon TL olduğunu ve 1 yıl kullanılacağı için rantabl olmadığını söyledi.


Aşin’deki yapılan çalışmaları anlatan KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, şunları kaydetti:
“Afşin’deki su sorununu bildiğimiz için burayı ziyaret etme gereği duyduk. Malumunuz bu yıl kurak bir yıl oldu. Özelikle Kahramanmaraş için 1973’ten bu yana verileri aldık ve en kuraklık zamanlarını yaşamış. Bu tabi mazeret değil, ne kadar kurak geçse bile yerleşim yerlerine su vermeliyiz. Afşin ile ilgili çalışmalarımız var fakat bir takım olumsuzluklar var. Bunu sizlerde biliyorsunuz. Afşin’de özelikle şehir şebekesiyle ilgili problemler var. Yani biz 15 tane kuyu çalıştırıyoruz, bunları şebekeye veriyoruz ancak bunların geri dönüşümü olmuyor. Büyük bir kısmı kaçıyor. Bizde bunun üzerine dedik ki bu kuyu sayısını artıralım. Şuanda sondaj makinaları gönderdik 2 kuyu daha açtıracağız. Buralardan çıkan su yine şebekeye verilecek. Bunlarda yeterli olmuyor.Şuan elimizde bir tane tanker var, şube müdürlerimizle toplantı yaptık, ihtiyaç olan yerlerde tanker sayısını artıracağız.  Su çıkmayan yerlerde, taşıma suyla değirmen döndüreceğiz. Asıl buradaki sorun şebeke. Şebeke ile ilgilide geçtiğimiz haftalarda meclisten karar çıktı. İller Bankası’ndan 10 milyon TL kredi alacağız, bunun yazısını yazdık. Genel müdürlüğümüzden bir arkadaşımızda bu yazıyı takip etmek üzere Ankara’ya gönderdik. İçme suyu şebekesini yeniden yapacağız. Biz bu işin takipçisiyiz. Bunu bilmenizi isteriz. Afşin ilçemizi şuan için su sorununu geçici olarak çözmeye çalışıyoruz. Fakat önümüzdeki yıla da kalıcı çözümlerimiz var. ÇölollarKömür Havzası’nda bulunan su ile ilgili ise, bunun maliyeti bize yaklaşık 4 milyon TL bize maliyeti var. Burayı biz bir sene kullanacağız. Eğer şebekeyi önümüzdeki yıl yenileye bilirsek, 14 ve açacağımız 2 yeni kuyu açıyoruz. Bu kuyularla Afşin’in ihtiyacı olan suyu bu şekilde vereceğiz. Dediğiniz çalışmanın maliyeti yüksek.”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi