Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Afşin'de yaşanan su sıkıntısını gidermek için Aralık ayında 25 milyon TL değerinde 4 tane ihale yapılacağını kaydetti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Afşin'de yaşanan su sıkıntısını yerinde inceledi. Altunok, Afşin'de su sıkıntısının olmamağını asıl sıkıntının şehrin su şebekesinde olduğunu söyledi.


Afşin'de yaşanan su sıkıntısını yerinde incelemek için gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok," İnşallah kış ayını Alpaslan mahallemiz başta olmak üzere Afşin ile sulu bir şekilde gireceğiz."dedi.

Alpasan Mahallesinde yaşanan su sıkıntısın hakkında açıklama yapan Altunok, "Afşin'de bazı mahallelilerimizde su sorunları yaşandı. Alpaslan mahallemize su temin etmek için Site 3 olarak tabir ettiğimiz EÜAŞ'a bağlı su kuyusundan faydalanıyorduk ancak su seviyesinin düşmesi nedeniyle kuyudaki pompamız yukarıda kaldı ve mahallemize bir gün boyunca su veremedik. Alpaslan mahallemizde yaşanan su sıkıntısı için ekiplerimizi seferber ettik. Şuanda mevcut kuyularımızda bulunan su pompalarımızı 10 metre kadar aşağıya indirdik ve su seviyesi düşse bile pompalarımız çalışmaya devam edecek. KASKİ ekiplerimiz Alpaslan mahallesinde yaşanan su sıkıntısı giderdi. Mahallemizin bir bölümünde de sularımız bulanık akıyordu, onunla alakalı kuyuda bulunan pompada değişiklik yaptık ve sisteme bağladık. İnşallah Alpaslan mahallemizde bugünden itibaren su problemi olmayacak. KASKİ olarak teknik ekiplerimizle Alpaslan mahallemizde sıkıntı olan yerleri gezdik, tek tek baktık ve vatandaşlarımıza sorduk. Şuanda mahallemizde sular akıyor. İnşallah kışa Alpaslan mahallemiz başta olmak üzere Afşin'de sulu bir şekilde gireceğiz."şeklinde konuştu.
"Altunok, vatandaşları, su sayaçlarını koruması için uyardı"
Kış aylarında yaşanması muhtemel don olaylarından su sayaçlarını ve boruları korunması gerektiğini söyleyen Altunok, "Kış aylarına girmemiz sebebiyle Afşinli vatandaşlarımızı su sayaçlarını korumaları noktasında uyarmak istiyorum. Çünkü bu bölge kış bölgesi, mutlaka vatandaşlarımız kendi sayaçlarını ve dışarıda kalan borularını koruma altına almaları gerekiyor. Kışın yaşanan don olaylarından vatandaşlarımızın etkilenmemesi için bu önlemleri almaları gerekiyor." açıklamasında bulundu.
"Aralık ayı Afşin için yatırım ayı olacak"
Aralık ayının Afşin'in yatırım ayı olacağını ve KASKİ olarak 25 milyon TL değerinde 4 tane ihale yapılacağını aktaran KASKİ Müdürü Altunok, "Afşin'in su sorunu kökten çözecek olan şehir şebekesinin yenilenmesi için 2 Aralık'ta ihalesini yapacağız. Bunun yanı sıra Çollolar mevkiinde bulunan sondaj sularını Afşin'e getirme noktasında ihalemiz olacak. İğdemlik mahallemizde bulunan suyun Afşin'e getirilmesi noktasında ihalemiz olacak. 15 ve 16 Aralık'ta boru alımının ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu ihalelerimizi yapıp firmalarla sözleşmeleri imzaladıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah KASKİ olarak önümüzdeki Mayıs ayına kadar İğdemlik mevkiinde bulunan suyu Afşin'e akıtmayı hedefliyoruz. Bilindiği üzere Afşin'in en büyük sorunu içme suyu şebekesi, 2015 ve 2016 yılı içerisinde tüm şebekeyi yenileyerek Afşin'e en sağlık şekilde içme suyu vermeyi hedefliyoruz. " dedi.
"Akdere İçme Suyu Projesinin tamamlanması gerekiyor"
Devlet Su İşleri, Akdere'den Afşin'e su getirmek için çalışmalar yapıyor. Akdere İçme Suyu Projesinin tamamlanması gerekiyor fakat edindiğimiz bilgilere göre çalışmalara ağır aksak devam ediyor. İhaleyi alan firmanın biraz ekonomik problemler yaşadığı söylendi. KASKİ olarak o çalışmaların biran evvel tamamlanmasını istiyoruz. Çünkü içme suyunun Afşin'e cazibeyle verilmesini gerektiğini düşünüyoruz. Cazibeyle gelen su daha masrafsız ve daha ucuz. Bu sene KASKİ olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla bu kışı vatandaşlarımızla sağlıklı bir şekilde atlatacağız. "
Editör: Haber Merkezi