Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Afşin'de KASKİ tarafından yapılan yatırımları yerinde inceledi. Altunok, "Afşin'imize söz verdiğimiz gibi şebeke yapını tamamen yenileyeceğiz." dedi.

KASKİ tarafından Afşin'e yapılan yatırımları yerinde incelemek için gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, içme suyu alt yapı çalışmaları ve Çöllolar'dan gelen ishale hattı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, "Afşin'imizde yapılmakta olan şehir şebekesi yapımını yerinde incelemek için geldik. Bilindiği üzere KASKİ Genel Müdürlüğümüz Büyükşehir Belediyemize bağlı bir birim olarak 2014 yılından buyan hizmet vermektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Erkoç'un talimatları üzerine Afşin'imizde 232 kilometre uzunluğunda olan şebeke yapını başlattık. Çalışmalar kapsamında 14 kilometre şebeke döşeme işlemini bitirdik Afşin'imizin çeşitli bölgelerinde. 2015 yılı sonuna kadar işin %70 ila %80'lik kısmını bitireceğiz. 2016 yılında işin kalan kısmını tamamlayarak Afşin'imize söz verdiğimiz gibi şebeke yapını tamamen yenileyeceğiz." dedi.

KASKİ tarafından Afşin'e çok önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen Altunok, Afşin'imize KASKİ kurulduğu günden buyana önemli yatırımlar aldı. Afşin için çok önemli olan diğer bir yatırım olan Çöllolar içme suyu çalışmaları devam ediyor ve çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah 2 ay içerisinde işi tamamen bitirerek Çöllolar'dan gelen suyu Afşin'imizin depolarına ulaştıracağız. Ayrıca Devlet Su İşleri tarafından yapılan Akdere içme suyu projesi devam etmekte. Ankara DSİ Genel Müdürlüğünü Akdere içme suyu projesinin  hızlandırılması ve zamanında bitirilmesi konusunda ziyarette bulunduk. Bizler bu kaynağın biran evvel Afşin'e gelmesini çok istiyoruz. Çünkü Afşin'imizin yıllardır sorunu olan içme suyu problemini tamamen çözmüş olacağız. Afşin için yapılan bu yatırımlarla ilçemize çok kaliteli içme suyu getirmiş olacağız ve şehir şebekesinin yenilenmesiyle birlikte kayıp kaçak oranını minilimize etmiş olacağız. " diye konuştu.

Şehir şebekesi yapımı çalışmaları esnasında  Afşinli vatandaşları rahatsız etmemeye çalışıyoruz diyen Altunok, " Bilindiği üzere şebeke yapımı şehir merkezi ve mahallelerde yapılan bir çalışma. Halince bu çalışmalarda vatandaşları mağdur etmemiz söz konusu, bu konuda KASKİ olarak planlı programlı bir şekilde çalışıyoruz. Ancak yapılan kazılardan dolayı vatandaşlarımızı istemeden de olsa mağdur oluyor. İnşallah en kısa zamanda cadde ve sokaklardaki çalışmalarımızı bitireceğiz ve bu sorunları Afşinli halkımıza hiç yaşatmayacağız. Ayrıca çalışmalar esnasında zaman zaman su kesintileri olmakta ve bu su kesintilerinin giderilmesi için zamana ihtiyacımız olmakta. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar esnasında vatandaşlarımızdan her hangi bir şikayet gelmedi. Çünkü vatandaşlarımız kendileri için yapılan hizmetlerin farkındalar." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi